CATALIN FLUTUR, despre costurile anuntate de municipalitate cu SUMMERFEST: Chiar ne cred prosti?

Festivalul municipiului, pompos numit SummerFest, a adus se pare castiguri frumoase unei firme bucurestene, distractia costandu-i scump pe botosaneni, prin plata facuta catre acea firma de municipalitatea botosaneana.

Catalin Flutur, liderul judetean al PDL, sustine acest lucru cu tarie, acuzand ca explicatiile date de reprezentantii Primariei privind cheltuielile facute cu festivalul din acest an sunt o jignire la adresa botosanenilor.

„Chiar ne cred prosti?”, spunea Catalin Flutur, in cadrul conferintei de presa organizate vineri la sediul PDL.

Firma care s-a ocupat de organizarea festivalului a inchiriat spatiile de pe domeniul public la preturi exorbitante, si de zece ori mai mari decat cele pe care municipalitatea le-a anuntat, spune fostul edil al municipiului.

Acesta mai sustine ca minciuna s-a intins in declaratiile reprezentantilor municipalitatii si cand a fost vorba de suprafata inchiriata firmei pentru organizarea festivalului. Oficial, suprafata pusa la dispozitia organizatorului a fost de 2.000 de metri patrati.

„Pai sa socotim. 2.000 de metri patrati au fost undeva din capatul Pietonalului pana undeva la mijloc. Dar mai punem inca pe atat in zona de spectacol, mai punem pe dreapta si pe stanga pe Bulevard. Si ies undeva la 8.000 de metri patrati. Si mai punem inca ceva si ies 10.000 de metri patrati. Si uite cum, cu mare dragoste, am dat la o firma, nu stiu cum a fost selectata, 10.000 de metri patrati. Dar spunem cetatenilor ca am dat numai 2.000, cu 1,35 lei pe metrul patrat. La inmjultire ies 2.700 de lei. Vine o firma, aceeasi ca si anul trecut, in spate cu vestitii domni care fac consultanta si care ii spun domnului primar exact ce sa spuna si cand sa spuna, platesc 2.700 de lei si isi permit sa inchirieze numai 40 de metri patrati din cei 10.000 cu numai 2.500 de lei”, afirma Catalin Flutur, intreband, ca o concluzie: „traim intr-un oras normal?”.

In plus, fostul edil mai sustine ca si costurile cu utilitatile, mai exact cu apa, energia electrica si curatenia, au fost suportate de primarie, desi contractul cu firma bucuresteana spune altceva. Si plata artistilor este trecuta, „culmea tupeului”, dupa cum spune Catalin Flutur, tot in contractul cu firma, desi „sunt platiti tot de Primarie”.

„Chiar ne cred prosti? Cand organizam noi festivalul verii, alegeam o firma, ii dadeam locatia si acea firma se ocupa de adus artistii, plata scenei, de tot. Erau minim doi artisti pe seara si erau niste nume”, a mai spus Catalin Flutur.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.