CATALIN FLUTUR, dezamagit ca proiectul unei Episcopii la Botosani a fost „ingropat” de primarul Portariuc

Recent, fostul primar al municipiuluji Botosani si presedintele Organizatiei judetene a PDL, Catalin Flutur, s-a declarat dezamagit ca nu se mai discuta in prezent despre unul dintre proiectele dragi sufletului sau. Asta dupa ce, anul trecut, primarul Ovidiu Portariuc parea ca infiase acest proiect, dar asta, cu siguranta, pentru ca il sfatuisera consilierii ca ar da bine la imagine.

Este vorba de proiectul pe care il avea in plan fostul primar Catalin Flutur, si care facea referire la infiintarea la Botosani a unei Episcopii. Actuala conducere a Primariei Botosani a folosit ideea atunci cand a trebuit, in campania electorala, pentru a convinge de bunele intentii populatia municipiului, dar acum nu se mai aude nimic de acest proiect.

„Nu pot sa nu am reactie asupra unui proiect drag mie, pe care si actualul primar parea ca vrea sa-l preia, anul trecut. Era de acord sa se construiasca Episcopie la Botosani, dar se pare ca au fost doar intentii exprimate pentru imagine. L-a sfatuit echipa de consultanti ca da bine sa fie de partea acestui proiect, dar in final s-a vazut de fapt dezinteresul. Am ajuns sa constat ca, dupa un an si ceva, nu am mai auzit un cuvant despre lucrul acesta, despre Episcopie la Botosani sau, poate, undeva pe aproape de municipiul Botosani”, a declarat Catalin Flutur.

Referindu-se la proiectul caruia vroia sa-i dea nastere, cel de infiintare la Botosani a unei episcopii, Catalin Flutur a lasat de inteles ca nici nu se astepta de la social-democrati la o apropiere prea mare de biserica neamului.

Este de neuitat, spune acesta, jignirea adusa preotilor de catre unul dintre PSD-istii bine cunoscuti, Madalin Voicu, care spunea la un moment dat ca cei mai multi dintre preoti „sunt niste derbedei, cu Daniel in frunte”.

„Nu pot sa fiu de acord atunci cand un parlamentar PSD spune ca preotii sunt niste derbedei, cu Daniel in frunte. Aceasta este parerea dumnealui, dar o sa le spun PSD-istilor: «Jos labele de pe Biserica!». Si tot acest domn spune ca oamenii au fost subjugati de catre biserica si obligati sa traiasca in primitivism. Ma mira lipsa de reactie de dupa aceste afirmatii, dar eu, ca membru ales in Adunarea Eparhiala Iasi si unul din cei doi membri care reprezinta Iasul in Adunarea Nationala Bisericeasca, nu pot sa trec cu vederea acest atac fara precedent asupra Bisericii din partea unui membru PSD”, a mai spus Catalin Flutur.

In calitatea sa de membru ales in Adunarea Eparhiala Iasi, liderul judetean al PDL si-a exprimat dezacordul si cu o recenta modificare legislativa care ingradeste accesul cultelor la fonduri guvernamentale sau locale.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.