CATALIN FLUTUR: Un joc politic pe multi bani publici in care miza este Flutur

catalin flutur

Fostul primar al municipiului, si actualul director al Societatii Locativa, Catalin Flutur, trage un semnal de alarma privind modul in care primarul Ovidiu Portariuc intelege sa cheltuiasca banul public.

In timp ce adevaratele probleme ale administratiei publice locale stau nerezolvate, primarul Ovidiu Portariuc se ambitioneaza sa plateasca firme de audit, cu bani grei, pentru a scapa de un director pe care nu il agreaza pentru ca nu este din tabara sa politica. Mai exact, banii se duc cu tinta pe fel de fel de controale, primarul Portariuc tragand speranta ca in acest fel ii va putea gasi vreo neregula fostului primar care acum ocupa functia de director la Locativa, societate in subordinea Consiliului Local.

Catalin Flutur a atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra acestei stari de fapt din Primarie. Jocuri politice, in spatele unor analize comandate, se fac, spune Catalin Flutur, pe banii botosanenilor. Si nu pe bani putini. Pana acum, se pare ca actualul primar tot arunca cu banii in stanga si in dreapta ca sa se afle niste lucruri pe care cineva ajuns intr-o astfel de functie administrativa ar fi trebuit sa le stie sau ar fi putut gasi alte cai pentru a se documenta, fara a abuza de banul public.

„Sunt foarte multi bani aruncati pentru niste lucruri care inainte nu se faceau. Ma refer la aceste audituri cu niste firme care nu stiu cum au fost selectate, de catre cine. Sunt care iau bani sa ne spuna daca licitatia la Cornisa este corecta, de exemplu. Si mai avem o firma careia ii dam 200.000 de lei sa ne spuna ceea ce stiam cu totii daca deschideam un pic si vedeam cu ce se ocupa Banca Mondiala”, a declarat Catalin Flutur.

Iar ultimul audit, este si acesta alimentat cu bani publici doar pentru un tel politic marunt.

„Acum mai dam niste bani unei firme ca sa ne spuna daca merge bine treaba la societatile din subordinea Consiliului Local. PriceWaterHouseCooper stim prea bine cine este. Nu cred ca aceasta firma de mare prestigiu isi va putea permite vreodata sa intre intr-un joc din acesta cu rezultatul anuntat. Le-am dat 23.000 de euro cu rezultatul dinainte anuntat, ca facem economii la societati de 250.000-300.000 de euro. Dar de unde stiati, domnule primar? Atunci de ce i-ati mai chemat? I-am informat pe domnii care au venit, slujbasi de mica influenta, ca voi informa bordul societatii despre jocurile in care au intrat. Este un joc politic. Miza nu este sa vezi daca o societate merge sau nu, miza este Locativa si miza este Flutur. De ce sa cheltuiesti bani din buget sa scapi de Flutur? Pentru ca asta se doreste si este foarte clar”, a mai spus Catalin Flutur.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.