Ce spune Mihai Chirica, primarul Iasului, despre Dragnea: „Nu sunt multumit de felul in care conduce partidul. A pus in pericol PSD”

Prezent duminica la emisiunea „In fata ta”, difuzata de Digi24, primarul Iasului, Mihai Chirica, nu si-a ascuns nemultumirea ca partidul din care face parte, PSD, are in prezent de suferit din cauza presedintelui Liviu Dragnea.

„A fost un bun lider de partid, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbare de atitudine, politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este adecvata in aceasta etapa a democratiei”, a declarat, printre altele Mihai Chirica, referitor la presedintele PSD Liviu Dragnea.

Facand referiri la ce a demonstrat societatea civila, strada, in ultimele saptamani, Mihai Chirica a facut observatia ca „Romania s-a schimbat”. „Ce am inteles eu de la cei din strada e ca nu a fost o reactie fata de un partid, ci fata de o intreaga clasa politica”, a mai spus peimarul iesean.

Intrebat daca Klaus Iohannis este vinovat de situatia actuala, asa cum afirma protestatarii de la Cotroceni, Chirica a raspuns „nu cred”.

De asemenea, intrebat daca este multumit de felul cum Liviu Dragnea conduce PSD, raspunsul lui Chirica a fost: „Sincer, nu. Daca as fi fost multumit nu as fi zis lucrurile astea”.

„A venit un val de nemulturmire aproape din toate organizatiile din Moldova, coborand usor in jos, ca sa nu mai zic de Ardeal, asupra structurii Guvernului, felului in care a fost anuntat”, a mai spus liderul iesean PSD.

Jurnalistul de la Digi24 l-a mai intrebat pe Chirica daca Dragnea  a pus in pericol PSD. Raspunsul primarului iesean: „Conform prognozelor sociologice pe care le-am facut, da”.

„De ce nu v-a dat dl. Dragnea pana acum afara din partid? A incercat conducerea sa va elimine de la sefia organizatiei?”, a mai fost intrebat pe Chirica. Acesta a raspuns: „Nu a fost o interventie directa si ma gandesc ca nu a incercat sa o faca direct. Eu ma gandesc ca sunt o voce a unor oameni din partid si ma gandesc ca partidul mai are o sansa”.

O alta intrebare din cadrul emisiunii a facut referire la cat de multumit este primarul Iasului de cum imparte Guvernul banii de investitii.

„Exista investitii in Iasi, dar nu este suficient nivelul de investitii, nu doar pentru Iasi ci pentru intreaga regiunea de nord est. Regiunea de nord-est a ramas oarecum izolata din punctul de vedere al investitiilor. Din aceasta zona pleaca cei mai multi oameni. Te doare cand ii vezi ca pleaca spre Ardeal, spre sud. Ii vrei acasa. Te doare si mai mult cand ii vezi ca se dezradacineaza de tot si pleaca peste granite”, a subliniat primarul.

In final, Chirica a fost intrebat ce mesaj i-ar transmite lui Dragnea daca l-ar avea in fata in acel moment.

„In acest context in care ne aflam, i-as spune: „domnule presedinte, Romania este o Romanie noua. PSD este necesar, pentru ca altfel dezechilibram scena politica. E nevoie de un nou leadership. Daca ne intoarcem inapoi in timp, dezechilibram aceasta formatiune politica”, a incheiat primarul iesean.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.