COMUNICAT PSD Botosani: Reducerea CAS, garantia ca PSD isi pastreaza angajamentele

Marți, 9 septembrie, parlamentarii PSD-UNPR-PC au votat pentru reducerea CAS si astfel proiectul va fi înaintat spre promulgare la presedintele Romaniei. Proiectul initiat de Guvernul Ponta are ca scop stimularea mediului de afaceri si crearea de locuri de muncă, obiective asumate de Victor Ponta si de partenerii sai, la preluarea mandatului de prim-ministru.

Proiectul initiat de guvernul Ponta prevede reducerea contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale la angajator, de la 20,8% la 15,8%.

Astfel, banii pe care angajatorii îi vor retine prin reducerea CAS se vor întoarce ori la angajati, prin marirea salariilor, ori vor fi folositi pentru investitii.

Masura face parte din pachetul propus de Ministerul Finantelor pentru relaxare fiscala si crestere economica.

”Am votat pentru reducerea CAS, alaturi de parlamentarii PSD, UNPR si PC. Reducerea CAS este o garantie in plus ca PSD isi mentine angajamentele luate in fata cetatenilor, ca este un partid capabil sa sustina o guvernare stabila, echilibrata si mai ales, competenta”, a declarat deputatul de Botosani, Tamara Ciofu.

Reducerea CAS este inscrisa in programul de guvernare al USL ca prim obiectiv din capitolul Economie si Finante si este totodata o prioritate asumata in programul de guvernare 2013-2016.

Proiectul de lege a fost votat in Parlament, in prima faza la data de 2 iulie, insa presedintele Traian Basescu a cerut reexaminarea.

”Puteam sa reducem CAS, inca de luna trecuta, insa am intampinat obstacole. Presedintele Basescu a tinut neaparat sa blocheze inca o lege importanta si asteptata de firme, de angajati. Domnii Iohannis si Blaga sunt complicii acestuia pentru ca au tacut malc, nu au luat atitudine in fata unui abuz. Din noiembrie, dupa alegerile prezidentiale nu vom mai merge cu frana de mana trasa, vom avea schimbare pana la capat, cu un guvern social-democrat si Victor Ponta, presedintele tarii”, a incheiat vicepresedintele PSD, Tamara Ciofu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.