DOAR O VORBA: Consilierii locali care nu se vad si nu se aud

Au trecut 13 luni de la alegerile locale din vara trecuta. A fost bucurie mare in tabara USL, in timp ce la „verzi” s-a lasat liniste.

Dupa alegeri, la Botosani, Consiliul Local este destul de echilibrat. Chiar daca in declaratiile lor sefii de partide din cadrul USL spun ca alianta functioneaza, ei bine, aceasta uniune nu este ceea ce s-a dorit. Acest echilibru de forte din Consiliul Local apare si din faptul ca Miscarea pentru Botosani (PDL+PER+PNTCD) a obtinut mai multe mandate decat in anii trecuti. Asta in ciuda faptului ca PDL a pierdut alegerile.

Dar nu acesta este subiectul acestui articol. Bucuria castigarii alegerilor a trecut de mult, asa ca ar fi momentul si pentru munca de… consilier local.

In cele 13 luni, sedintele de Consiliu Local au fost in general foarte animate. Si asta datorita multor luari de cuvant si amendamente ale celor din Opozitie. Cel mai „guraliv” din aceasta tabara fiind, pana in prezent, consilierul local Florin Ghiorghita.

Asa cum a declarat, imediat dupa aflarea rezultatelor alegerilor locale, Catalin Flutur, presedintele PDL Botosani, partidul condus de el va face o opozitie constructiva si se vor vota doar acele hotarari care sunt in interesul cetatenilor din oras.

Iar in Consiliul Local Botosani cam asa se si desfasoara sedintele. Absolut toti consilierii din Opozitie au avut ceva de spus sau vreun amendament de adaugat la fiecare sedinta. Adica este cam ce ar trebui sa faca un partid aflat in opozitie intr-o tara democrata.

In schimb, in cealalta tabara, cea a Puterii, sunt patru consilieri care nu au scos niciun cuvant in toate aceste 13 luni. Atat doar ca au votat asa cum „li s-a spus”. In rest, silentio stampa.

Tereza Nica (PSD), Sorin Apostoliu (PNL), Radu Lebada (PNL) si Stelian Plesca (PNL) sunt cei care, daca nu ar fi nevoie cateodata de votul lor, ar putea lipsi de la sedinta fiindca nu se cunoaste. Si s-ar face si economie la bugetul local prin neplata indemnizatiilor acestor consilieri.

Lor ar fi trebuit sa li se alature si Calin George Bosovici (PSD), dar, incepand cu ultima intalnire a consilierilor locali, acesta a fost numit presedinte de sedinta. Asa ca va avea ceva activitate.

Si Aura Simion (PSD) era cat pe ce sa intre in „lista rusinii”, dar contrele cu consilierul local Florin Ghiorghita au salvat-o.

Cei doi consilieri de la partidul lui Dan Diaconescu, chiar daca ii mentionez la urma, totusi, spre deosebire de cei de la Putere, sunt activi in sedintele de Consiliu Local.

Cam astia sunt consilierii locali pe care botosanenii i-au votat. In cei doi ani si 11 luni cat au mai ramas, cei patru ar avea timp totusi sa se apuce de treaba pentru a-si reabilita imaginea in fata cetatenilor. (Adrian Dimitriu)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.