DOAR O VORBA: Mic sa fii, tupeu sa ai!

Sunt alesi ai neamului care se dau ceea ce nu sunt, vor sa braveze cu orice chip, se dau docti cand de fapt sunt tonti, se cred emblematici pentru alegatori, cand de fapt sunt niste ipochimeni cu ceva banet in tescherea si cu gusa plina cu vorbe de claca.

Cum prind ocazia, cum se dau cocosi, vin in fata audientei  cu un discurs compilat,  ce da bine auzului, incercand sa fie ceea ce nu sunt, adica niste intelectuali. Unde mai pui ca fac tot posibilul sa-si cosmetizeze si mecla.

Acum, la sfarsit de an, se intrec mai abitir in tot felul de discursuri sforaitoare, doar-doar o impresiona multimea.

Primii, in astfel de „expuneri destepte”, sunt tocmai cei care timp de un an de zile au tras mata de coada in Parlament, urmarindu-si doar propriile lor afaceri si interese. Iaca, chiar zilele acestea un astfel de „intelectual gonflabil” s-a dat in stamba in fata adunarii femeilor liberale, doar-doar o cadea cineva in nas dupa spusele lui. Nu ne putem pronunta asupra frisoanelor produse in randul auditoriului de catre rondelul sau rostit pe un ton pitigaiat, dar,  un lucru e cert; de lesinat n-a lesinat nici una dintre doamne.

La alt aspect curios, nici un liberal din sala n-a soptit o vorba despre brambureala din tara sau despre penibilul situatiei in cazul vizitei la Botosani a premierului mitoman, Victor Ponta, cu ocazia declansarii lucrarilor de reabilitare a „drumului mortii” Botosani-Suceava. Situatia a fost mai mult decat penibila. Pai pentru aceasta programata vizita a premierului au fost aduse utilaje tocmai de la Bacau spre a impresiona prostimea. Acesti politicieni nici de scenarii cat de cat plauzibile nu sunt in stare, n-au facut decat sa scoata de la naftalina si sa resusciteze imagini cu iz comunist, care nu cu mult timp in urma ne-au facut viata un calvar. Halal originalitate. De la un plagiator si de la sustinatorii lui nici nu te poti astepta la ceva de calitate!

De ce oare asemenea ipochimeni dupa ce se vad cu sacii in caruta se cred in acelasi timp carausi, morari si ditamai intelectuali? Zau, daca pe un asemenea individ, precum cel care a dorit cu orice pret sa-si afiseze „inteligenta”, il iei la bani marunti, radiografiindu-i cultura generala, ajungi de indata la concluzia ca-i un simplu profanator de idei consacrate si ca nu-i merge bibilica sa rodeasca cel putin o fraza acatarea, care sa-i apartina in totalitate. Nu i-am dat numele ca nu cumva sa comita vreo criza de isterie, sa nu-i tihneasca sarbatorile. A mai avut asemenea iesiri in decor, facea ca musca-n tilindru cand i s-a expus adevarul despre afacerile lui cu iz penal. Asa ca voi lansa o ghicitoare, iar cei ce vor gasi raspunsul corect, vor regasi imaginea demnitarului de rang inalt in crochiul schitat mai sus.

Ghici ghicitoarea mea: „Cine-i mic si se vrea mare, cine-i tont si se vrea tare, vrea si presa la picioare, sa-i cante osanale?”. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.