DOAR O VORBA: Romania sub sechestrul mafiei politice

Acum, in preajma iernii, putem constata ca aproape un sfert de veac am fost sub sechestrul mafiei politice si ca ne-am complacut, prin inconstienta exprimarii noastre civice, intr-un dolce farniente. Din 4 in 4 ani n-am facut decat sa reciclam aceeasi mafioti politici, sa-i validam ca „nasi” nationali sau locali.

In momente de luciditate ne-am amagit cu ideea ca odata cu schimbul de generatii se va insanatosi si corpul nostru politic. A fost doar o iluzie, este de ajuns sa tragem cu ochiul spre cei care sunt astazi la pupitrul tarii si vom vedea ca sunt asemenea celor care ne-au condus din ’90 incoace. Poate si mai rai.

Victor Ponta e un produs bolsevico-impertinent de-un grobianism politic accentuat, e un anti-roman… pur-sange. E lamentabil prin tot ceea ce face. Aceasta tusa e data de manifestarile sale zilnice, individul e intr-un permanent conflict cu democratia si implicit cu occidentul. Din cauza lui suntem vazuti drept oaia neagra a Europei.

Cred ca fiecare romanas cu capul pe umeri si-a putut da seama de atitudinea lui din aceste zile fata de Justitie. Ambasadorul SUA i-a batut obrazul.

Victoras, la cat de nesimtit este, nici n-a rosit, ba mai mult, s-a prefacut ca nu intelege mesajul. Spre uimirea tuturor, cel care a incercat sa-l indrepte cu fata spre adevar a fost Crin Antonescu, un alt haiduc politic irecuperabil.

Traim in tara in care perversiunile politice sunt imbratisate de mare masa a populatiei majore. Vezi oameni cu capetele albe atinsi de-un infantilism politic vecin cu inconstienta. Spre a argumenta cele cateva tuse ce-i evidentiaza premierului caracterul sau duplicitar este de ajuns sa amintim de al sau plagiat si de promisiunile aberante aruncate pe timpul campaniei electorale.

De cum s-a cocotat ca un cocosel de munte pe Palatul Victoria il doare-n creasta de necazurile celor multi, nu face decat sa se zbarleasca din cand in cand la colegii de coalitie dupa care sa se spele pe maini asemenea lui Pillat din Pont. Pana cand si cu  proiectul Rosia Montana, asupra caruia doar premierul poate lua o decizie, a dat-o in bara.

Putem concluziona fara a gresi: sub acel chip zvelt, cu alura de baschetbalist, cu ochelari, fost procuror, actual macelar al Justitiei, se ascund vreo doi „nastasi” si vreo trei „iliesti”.

Este stiut faptul ca aschia nu sare departe de trunchi, si-n politica botosaneana avem un personaj politic de acelasi calibru. Nu degeaba Victor Ponta si-a tras in dreapta un ienicer cu acelasi caracter precum al sau. Este vorba despre dorohoianul Andrei Dolineaschi. E de aceeasi lascivitate politica, este de-o totala indiferenta fata de cei carora le-a cersit votul nu cu mult timp in urma. N-are cel putin bunul simt sa mai dea ochii cu electoratul, se simte mai bine in postura de caraus de diplomat al premierului. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.