DOAR O VORBA: Saptamana social-democratilor

Indus de dragostea pentru literatura, era cat pe ce sa dau titlul acestui text „Saptamana nebunilor”, dupa romanul  de aventuri al prozatorului Eugen Barbu, a carui actiune are loc in perioada evului fanariot.

Romanul a inspirat seria filmelor „Haiducii”, sub regia lui Dinu Cocea. Poate ca n-as fi gresit prea mult, atmosfera de astazi din tara nu difera prea mult de cea fanariota, perioada destul de trista pentru istoria noastra.

Romanul asimiland fara discernamant toata scursura straina a dus la o degradarea morala a natiei fara precedent.

Politicienii nostri de astazi nu-s cu nimic mai presus decat uzurpatorii acelor vremuri.

Da, saptamana recent incheiata a fost una a social-democratiei botosanene. Atat cei din conducerea filialei judetene, cat si pesedistii de turma s-au simtit cu adevarat luati in seama de barosanii de la centru.

Mai intai a facut un scurt popas la Botosani ministrul Mediului, Rovana Plumb, care si-a dorit sa dea nas in nas cu elita feminina a partidului. Adunarea de alegeri a noii conduceri a Organizatiei Femeilor Social Democrate Botosani a avut un aer nostalgic.

Sefele au fost alese in unanimitatea, iar panoul cu pozele lor ne-a amintit de cultul personalitatii. Ma asteptam sa se intoneze si slagarul anilor ’50 „Ilenuta tractorista”.

Sambata, a venit randul premierului sa „ne scoata din izolare”. Vreau sa-i aduc aminte primului mitoman al tarii ca au fost nume sonore care si-au pus talentul in slujba artei ducand numele targului nostru in intreaga lume: Eminescu, Enescu, Iorga, Luchian.

Victor Ponta n-a fost curios sa calce in municipiul Botosani sa vada cu ochii lui ce „schimbari majore” a facut Ovidiu Portariuc.

Toata lumea participanta la intalnirea cu premierul se astepta ca acesta, intr-un moment de sinceritate, sa-si faca mea culpa, sa recunoasca onest ca finantarea pentru reabilitarea acestui drum acordata de Guvernul Ungureanu a taiat-o chiar el.

Odata cu aceste vizite s-au intamplat si alte lucruri trasnite. Primarul Ovidiu Poartariuc, ca replica a frustrarilor de care este bantuit dupa un an de hibernare, s-a gandit c-a venit timpul sa se laude si el cu o realizare.

Asa ca a invitat-o pe doamna Rovana la CET sa-i arate ceva deosebit, sa-i toarne ministrei plumb in tocuri, sa ramana cu gura cascata. Aici toate bune si frumoase, Centrala de Energie Termica e la standarde europene, deja da caldura catre cetateni.

Mitomanul cel mic prin cateva fraze si-a asumat toate meritele, ma asteptam ca cel putin directorul, Florin Sandu, sa-i dea peste nas, sa aiba un moment de barbatie, sa-i intrerupa sarada aberatiilor si sa-i indice pe adevaratii performeri.

Pe perioada derularii proiectului, inginerul Sandu era bratul docil al fostului director, Ioan Diaconu, fiind si el sub inregimentare portocalie. Acum a schimbat macazul.

Da, meritele pentru tot ceea ce inseamna noul CET sunt ale fostului primar Catalin Flutur si ale fostului director, Ioan Diaconu, asa ca expresia doamnei Rovana Plumb: „noul CET este pe locul I si este un model pentru toata Romania” i-a fost adresata celor doi domni, degeaba pupincuristii de azi vor sa schimbe… adrisantul. (Lucian Alecsa)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.