Doi parlamentari romani AU MURIT in ultimele doua zile!

Luni dimineata, deputatul Mircea Grosaru s-a stins in urma unui infarct masiv, iar, marti dimineata, senatorul Stefan Stoica a murit dupa o lunga suferinta, avand cancer la ficat.

Luni dimineata, deputatul Asociatiei Italienilor din Romania RO.AS.IT, Mircea Grosaru, a murit la Spitalul de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava. Mircea Grosaru a facut un infarct masiv si a ajuns la Urgenta in stare foarte grava. Internat la Terapie intensiva, in cadrul sectiei Cardiologie, in ciuda eforturilor medicilor, deputatul nu a mai putut fi salvat.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Spitalul de Urgenta, Mircea Grosaru s-a internat luni dimineata la ora 9.30 si a fost diagnosticat sindrom coronarian acut, soc cardiogen si bloc de ram drept recent instalat.

Mircea Grosaru avea 61 de ani si a fost unul dintre parlamentarii longevivi de Suceava, fiind la al patrulea mandat. Trei mandate le-a obtinut prin vot direct, iar cel de-al patrulea, pentru perioada 2000-2004, in baza unei decizii a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, din 25 noiembrie 2008. In grupul parlamentar al minoritatilor nationale detinea functia de secretar. Absolvent al Facultatii de Matematica – Fizica din Bacau, ulterior Mircea Grosaru a mai urmat cursurile Institutului Diplomatic Roman, Colegiului National de Aparare Carol I din cadrul Academiei Militare Bucuresti, Academiei de Studii Economice, Facultatii de Drept din Craiova si cele ale Scolii de Studii Superioare in Administrație din Roma.

Mircea Grosaru si-a inceput cariera ca profesor de matematica, apoi in primii ani dupa Revolutia din 1989 a fost consilier la Camera Deputatilor, director in cadrul Prefecturii Suceava si director la Regia de Protocol. In ultima perioada, pe langa activitatea de deputat lucra si ca avocat, membru in Baroul Bucuresti. In politica s-a remarcat in cadrul PNL Suceava, iar din 1993 a fondat Asociatia Italienilor din Romania – RO.AS.IT..

Pentru contributia sa la sustinerea drepturilor italienilor din Romania, Mircea Grosaru a primit din partea statului italian distinctii si medalii: Ordinul Republicii Italiene in rang de Cavaler, medaliile și distincțiile Ordine della Stela della Solidarieta Italiana in grado di Cavaliere, conferite de S.E. Giorgio Napolitano, presedintele Republicii Italiene, o medalie oferita de presedintele Camerei Deputatilor din Italia, Gianfranco Fini, diploma si distinctia  Proiectul „Piazza di Romania” din Roma.

Deputatul era casatorit si avea un fiu, de asemenea avocat.

Marti dimineata, senatorul PSD Stefan Stoica, ex-PPDD, a murit dupa o lunga suferinta, scrie obiectiv.net.

Stefan Stoica (37 de ani) avea cancer la ficat si a lasat in urma o sotie si un copil.

Senatorul a fost o perioada presedintele PPDD Ialomita si consilier judetean, iar in octombrie 2013 si-a dat demisia din partid si s-a alaturat PSD.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.