EUROPARLAMENTARE 2014! Deputat PSD aduce proiecte pentru tinerii din Botosani

tamara ciofu

Joi, 15 mai, a.c., deputatul Tamara Ciofu a organizat o intalnire cu directori de institutii de cultura si unitati scolare din judet, consilieri parlamentari din Comisia pentru Drepturile Omului, experti in accesarea fondurilor europene dar si lideri ai comunitatii rome din Botosani si experti din cadrul Agentiei Nationale a Romilor.

Discutiile s-au axat in jurul rezultatelor proiectelor pentru comunitate si modalitatilor prin care tinerii botosaneni, indiferent de etnie, pot fi responsabilizati si integrati in comunitate. In cadrul intrevederii s-au evidentiat programele cu finantare externa, in colaborare cu expertii din Parlamentul Romaniei, dar si cele ale Agentiei Nationale pentru Romi.

Astfel, in perioada urmatoare, municipiul Botosani va fi gazda unui festival pentru promovarea mestesugurilor si traditiilor comunitatii rome. Mai mult, reprezentantul Agentiei Nationale pentru Romi a declarat ca in prezent se lucreaza la un proiect pentru romii din Botosani pentru ca acestia sa beneficieze de acte de identitate, titluri de proprietate, certificate de nastere si alte acte oficiale.

Totodata, elevii de la Colegiul National A.T.Laurian si cei de la Liceul de Arta si Liceul Sportiv svor fi beneficiarii unor proiecte culturale si educationale. Astfel, liceele din programul accesat prin intermediul expertilor parlamentari  vor fi dotate cu calculatoare pentru cursurile de informatica si instrumente muzicale.

Deputatul PSD, Tamara Ciofu a declarat in cadrul discutiilor ca principala problema a proiectelor pentru elevi in unitatile scolare este lipsa continuitatii si a sprijinului din partea autoritatilor locale.

„Trebuie sa gasim o formula legala prin care primariile sa poata sustine proiectele implementate din fonduri europene si care au avut rezultate bune. Continuitatea este vitala in proiectele pentru tineri. Vorbim despre un proces continuu, care trebuie sustinut de autoritatile locale. Voi inainta o interpelare catre Ministerul Dezvoltarii pentru a vedea in ce masura primariile pot sustine proiectele incepute si care au aratat deja ca sunt eficiente”, a declarat deputatul Tamara Ciofu.

Deputatul social-democrat este membru al Subcomisiei parlamentare pentru romi din cadrul Comisiei pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale din Camera Deputatilor si sustine activ programele de integrare in comunitate alaturi de Nicolae Paun, presedintele comisiei pentru drepturile omului.

Biroul de presa al PSD Botosani

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.