EXIT POLL ALEGERI PREZIDENTIALE: Klaus Iohannis si Victor Ponta, la diferente foarte mici in cele 5 sondaje

Primele exit-poll-uri de la turul II al alegerilor prezidentiale 2014 arata ca Victor Ponta si Klaus Iohannis se afla la diferente mici unul fata de celalalt.

Rezultate exit poll-uri, la ora 19.00:
 
IRES: Klaus Iohannis –  50,9%, Victor Ponta –  49,10%
 
Klaus Iohannis (ACL) a obtinut 50,90 % din voturile exprimate in turul II al alegerilor prezidentiale, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) – 49,10 %, conform exit-poll-ului realizat de IRES si difuzat de Digi 24.
 
Exit-poll-ul este prezentat pe baza informatiilor de la ora 19.00.
 
SOCIOPOL: Victor Ponta –  50,9%, Klaus Iohannis –  49,1%
 
Victor Ponta a obtinut 50,9 % din voturi la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in timp ce Klaus Iohannis are 49,1%, conform exit-poll-ului realizat de SOCIOPOL si difuzat de Antena 3.
 
Rezultatele exit-poll-ului cuprind date pana la ora 19.00, inclusiv estimari din diaspora, potrivit Antena 3.
 
La primul tur al alegerilor, exit-poll-ul facut de SOCIOPOL si difuzat de Antena 3 arata ca Victor Ponta a obtinut 40% din voturi la alegerile prezidentiale, iar Klaus Iohannis – 31%.
 
CURS: Klaus Iohannis – 51,50 %, Victor Ponta –  48,50%
 
Klaus Iohannis (ACL) a obtinut 51,50% din voturile exprimate in turul II al alegerilor prezidentiale, iar Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) – 48,50%, conform exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde si difuzat de TVR, datele vizand rezultatele de la ora 19.00.
 
Marja de eroare a sondajului CURS-Avangarde este de 1%, conform TVR.
 
CSCI: Victor Ponta –  50,72%, Klaus Iohannis –  49,28%
 
Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) a obtinut 50,72% din voturile exprimate in turul II al alegerilor prezidentiale, iar Klaus Iohannis (ACL) a fost votat de 49,28% dintre alegatorii care s-au prezentat duminica la vot, arata exit-poll-ul facut de CSCI si difuzat de Romania TV.
 
Rezultatele exit-poll-ului realizat de CSCI, pentru Romania TV, au fost facute pe baza datelor centralizate pana la ora 19.00.
 
La primul tur de scrutin, exit-poll-ul CSCI indica o pondere de 40% pentru Victor Ponta si de 31% pentru Klaus
 
Agentia de rating politic: Victor Ponta – 50%, Klaus Iohannis – 50%
 
Victor Ponta a obtinut 50,0 % din voturile electoratului la al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis obtinand acelasi rezultat, respectiv 50,0 %, conform rezultatelor exit-poll-ului realizat de Agentia de Rating Politic si difuzat de Realitatea TV.
 
Rezultatele exit-poll-ului realizat de Agentia de Rating Politic si difuzat de Realitatea TV arata ca Victor Ponta, candidatul PSD-PC-UNPR, a fost votat de  50,0 % dintre alegatori, in timp ce principalul sau contracandidat, Klaus Iohannis, a obtinut acelasi procent.
 
Potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat dupa primul tur al alegerilor prezidentiale de aceeasi agentie si difuzat de Realitatea TV, Victor Ponta a obtinut 38,2 % din voturi la alegerile prezidentiale, in timp ce Klaus Iohannis a primit 32,1% fin voturile electoratului, locurile urmatoare fiind ocupate de Elena Udrea, Monica Macovei si Calin Popescu Tariceanu cu cate 6 %.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.