Florin Turcanu a incercat sa scape de arestul preventiv prin cooperare. Nu i-a iesit

Pentru Florin Turcanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Botosani, urmeaza zile lungi dupa gratii, pana la finele perioadei de arest preventiv, de care acesta a incercat sa scape punand pe hartie declaratii despre faptele ilegale care il vizeza si despre cei care l-ar fi ajutat sa le realizeze.

Opt acte de trafic de influenta sunt inscrise in dosarul care il vizeaza pe fostul presedinte CJ, si care i-au adus acestuia o casa in cartierul Lebada. Casa este insa trecuta ca proprietate a socrului sau, Aristomel Anusca, acum urmarit si el penal.
 
Florin Turcanu a incercat sa scape de arestul preventiv, de 30 de zile, prin contestarea masurii dispuse la cererea procurorilor DNA, apoi aratandu-se cooperant cu anchetatorii. Luni, in fata instantei, a recunoscut o parte din acuzatiile de trafic de influenta, in speranta ca aceasta cooperare il va scapa de arestul preventiv, el solicitand sa beneficieze de arest la domiciliu. Desi in mare parte a recunosut faptele, desi a incercat sa impresioneze spunand ca este bolnav, ca este in tratament si regimul de detentie ii face rau, ca are cinci copii in intretinere si ca regreta faptele care l-au adus in aceasta situatie, regreta mai ales intrarea in politica, cererea i-a fost insa respinsa. 
 
Turcanu este cercetat si pentru infractiuni de spalare de bani. Mai exact, i se aduce acuzatia ca in perioada 2013-2014 ar fi ascuns si disimulat adevarata natura a provenientei, a dispozitiei sau a proprietatii asupra imobilului din strada Aleea Pajistei, nr. 13, mun. Botosani, imobil care a fost construit si finantat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de catre SC Cornells Floor. Omul de afaceri Marcel Birsan, din Roma, a pus pe hartie toate detaliile serviciilor facute fostului presedinte CJ, cu scopul de a obtine anumite avantaje. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.