Interviu cu presedintele PSD Botosani, Andrei Dolineaschi

Dolineaschi: „Rezolvarea de la Spitalul Judetean, un model de colaborare politica”

Reporter: Domnul presedinte, suntem in plina campanie electorala si vedem iar certuri intre politicieni. Ce intelege alegatorul din toata aceasta nebunie?

Andrei Dolineaschi: O anumita doza de competitie electorala e de inteles. Fiecare vrea sa castige. Cred insa ca orice cearta sau nebunie trebuie sa inceteze atunci cand e vorba de interesele judetului nostru.

R: Credeti ca e posibila colaboarea intre politicienii din tabere opuse? Totul pare ireconciliabil!

A.D.: Da, este posibil, dar nu toti sunt capabili de asa ceva. Va dau un exemplu: recenta alocare de fonduri pentru Spitalul Judetean, care era  in blocaj financiar. Guvernul a dat saptamana trecuta sapte milioane de lei. Totul a fost in urma unei bune colaborari pe care am avut-o cu domnul director Corneliu Mihai, chiar daca dansul a fost numit acolo de catre PNL. A venit la mine, mi-a prezentat situatia in de- taliu si mi-a dat si un raport amanuntit. Am luat raportul si am mers la ministrul Sanatatii, iar apoi la primul-ministru Victor Ponta. Acum banii au ajuns la spital. Cred ca aceasta rezolvare de la Spitalul Judetean ar putea fi un model de colaborare politica in beneficiul botosanenilor, indiferent de partidele in care ne aflam.

R: Gurile rele spun ca premierul a dat banii la Spitalul Judetean pentru ca era in campanie la prezidentiale…

A.D.: Daca ar fi asa, ar trebui ca in campanie Guvernul si primul ministru sa nu mai faca nimic, pentru a nu fi acuzati ca dau din interese electorale. Romania nu poate sta pe loc pentru ca e campanie. S-au dat bani si cand nu era campanie. Fondurile pentru drumul Botosani-Suceava s-au dat in 2013 cand nu erau alegeri. Si va spun ca acest prim-ministru a alocat cei mai multi bani pentru judetul nostru, din ultimii 15-20 de ani.

R. De ce nu ati actionat mai demult la Spitalul Judetean, pentru ca se stia ca sunt probleme?

A.D.: Stiam ca sunt probleme, dar nu stiam cauzele si variantele de finantare. Predecesorul actualului manager, domnul Viorel Iliuta, nu a avut deschidere la dialog cu deputatii sau senatorii PSD. A avut ordin de la partid sa se certe si sa arunce toata vina pe noi. In final, cei care aveau de suferit erau medicii si pacientii. Am cerut mereu sa avem un minim dialog atunci cand oamenii au nevoie de noi. Spitalul nu e nici al domnului Iliuta, nici al sefului sau de partid Florin Turcanu, nici al PNL sau PDL. Oamenii nu trebuie sa sufere din cauza orgoliilor politice ale unor decidenti. Iata ca atunci cand actualul manager a venit si am discutat am gasit o solutie, iar acum spitalul are bani de salarii si pentru functionarea normala.

(Acest material apartine PSD Botosani)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.