Home Politica Kelemen Hunor: Dan Voiculescu, tumoarea canceroasa a politicii romanesti

Kelemen Hunor: Dan Voiculescu, tumoarea canceroasa a politicii romanesti

kelemen hunor

Intr-un interviu pentru presa maghiara, Kelemen Hunor, presedintele UDMR, a declarat ca presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, este „tumoarea canceroasa a politicii romanesti”.

Intrebat care sunt politicienii care au conditionat intrarea la guvernare a UDMR de recunoasterea caracterului national al statului roman, Kelemen Hunor a raspuns: „Liderul liberal, Crin Antonescu si tumoarea canceroasa a politicii romanesti, fondatorul partidului conservator, Dan Voiculescu”.
El a subliniat ca acest aspect, al recunoasterii caracterului national al statului roman, era unul de neadmis pentru ca, din perspectiva sa, actul recunoastere era o forma prin care unii politicieni cereau UDMR-ului supunere, scrie Hotnews.ro
Liderul UDMR a explicat in interviul pentru portalul online hvg.hu de ce nu a ajuns UDMR la guvernare alaturi de USL. Potrivit lui Kelemen Hunor, UDMR era pregatit pentru ca social-liberalii sa castige alegerile parlamentare din 9 decembrie.
„Experienta din ultimii patru ani arata ca numai aflata la guvernare, comunitatea maghiara poate fi de ajutor. De exemplul, in cazul alocarilor bugetare sau a aprobarii proiectelor de lege. Dupa alegeri, aceste directii au devenit subiectul unor negocieri. In ciuda unui acord pre-electoral (UDMR-USL, n.red.), castigatorul (alegerilor parlamentare, n.red.) a impus niste conditii pe care eu nu le-am putut accepta”, a explicat Hunor.

Exit mobile version