Home Politica KLAUS IOHANNIS la MITINGUL de lansare a candidaturii pentru COTROCENI : Sunt...

KLAUS IOHANNIS la MITINGUL de lansare a candidaturii pentru COTROCENI : Sunt un om care construieste, nu care distruge !

Presedintele Partidului National Liberal si copresedintele ACL, Klaus Iohannis, s-a adresat romanilor, sustinatorilor sai si nu numai, in cadrul mitingului de lansare a candidaturii sale la Presedintia Romaniei. „Vrem democratie sau lasam toata puterea in mana unui singur partid ? … Vrem ca Romania sa fie a cetatenilor sau a baronilor? „, au fost intrebarile adresate romanilor de candidatul ACL la „prezidentiale”. Iata intreg discursul lui Klaus Iohannis :

„Dragi prieteni, dragi romani,
Va multumesc ca sunteti astazi aici!

Va multumesc voua, si in egala masura celor care nu au putut fi aici, dar sunt cu gandul si cu inima alaturi de noi!

Marturisesc. Nu e usor. E un moment special pentru mine. Nu m-am gandit ca voi fi aici, nici in urma cu 30 de ani, cand am inceput sa predau ca profesor, nici in urma cu 14 ani, cand am devenit primar.

Nu m-am gandit ca eu, un profesor de liceu, cu nume de neamt, dintr-un oras din centrul tarii, voi fi astazi in fata a zeci de mii de oameni entuziasti, vorbind in numele a milioane de sustinatori, cu o viziune pentru Romania. Democratia si libertatea au facut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetatenii acestei tari, cu generozitatea voastra, cu deschiderea voastra, voi ati facut acest lucru posibil.

Este o onoare si o mare responsabilitate. Pornesc in aceasta batalie pentru Presedintia Romaniei cu incredere si convingere. Forta mea este forta voastra, viziunea mea este viziunea voastra. Victoria mea va fi victoria voastra!

Dragi prieteni,

A venit vremea faptelor!

Ma cunoasteti. Eu sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale. Sunt un om al promisiuilor onorate, nu al scandalului si spectacolului. Sunt un om care construieste, nu care distruge. Viziunea mea, ca Presedinte al Romaniei, poate fi spusa simplu, dar cuprinzator: Romania lucrului bine facut!

Sunt in serviciul public, pentru comunitatea mea, din anul 2000. Tot ce am construit pana acum, si oamenii stiu acest lucru, este cartea mea de vizita.Aici insa nu despre Sibiu este vorba. Ci despre ceva esential, fundamental.

Daca ai rezultate in munca ta, le poti avea oriunde. Daca iti pasa cu adevarat de oameni, iti respecti promisiunile oriunde. Nu conteaza ca esti la Sibiu, la Bucuresti sau la Dorohoi. Nu conteaza ca esti primar sau ministru sau presedinte.

Cei de aici (Palatul Victoria) ne-au demonstrat ca nu au rezultate si ca nu le pasa. Au dezamagit.

Daca ai niste valori, le ai oriunde. Daca nu ai valori si nu crezi in nimic cand esti la Palatul Victoria, n-o sa ai valori si n-o sa crezi in nimic nici la Palatul Cotroceni.

Eu va spun cu toata convingerea: in Romania se poate! Am intrat in competitia prezidentiala cu acest gand: sa facem din Romania o tara care stie ce vrea si care poate ceea ce vrea! O Romanie a lucrului bine facut!

O tara care merge inainte pe drumul ei european si euroatlantic. O tara care isi pune banii sa produca dezvoltare economica, locuri de munca bine platite, si nu ii pierde in cateva buzunare de partid. O tara care incurajeaza initiativa, si nu o sufoca prin taxe si impozite fara noima.

O tara care gaseste solutii durabile la sistemul de pensii, nu una care se imprumuta an de an pentru a le plati. O tara care investeste in oameni, in educatia lor, care isi tine acasa specialistii din economie, din cercetare, din sanatate, pretuindu-le pregatirea si munca. O tara in care oamenii nu mor cu zile pentru ca sistemul de sanatate e bolnav. O tara care nu isi vinde resursele pe bani marunti.

O tara in care progresul natiunii si al fiecarei familii este masurabil de la an la an, in care speranta de viata creste si oamenii spun cu drag ACASA. Aceasta este Romania lucrului bine facut!

Dragi prieteni,

Va vorbesc voua, celor mai tineri dintre noi, care votati acum pentru prima data sau care sunteti la inceput de drum.

Și va spun: voi sunteti viitorul, pentru voi trebuie sa construim Romania lucrului bine facut. Astazi, multi dintre parinti au sufletul impartit: intre durerea de a-si vedea copiii plecand in strainatate si dorinta de a-i vedea impliniti. E trist si nedrept si pentru parinti, si pentru copii. E pacat ca Romania, o tara atat de bogata, cu atatea resurse, cu oameni de toata isprava a ajuns aici.

Și a ajuns aici din cauza lipsei de viziune a celor care conduc astazi, din cauza spectacolului steril. Ne irosim energiile si potentialul in dispute marunte, in subiecte care n-au nimic de-a face cu viata reala.

Sunt convins ca si in acest moment, in care va vorbesc, sunt oameni care nu se gandesc decat cum sa ma atace, sunt televiziuni care nu stiu ce poveste sa mai inventeze despre mine, ce diversiuni sa mai arunce pe piata. Aceste lucruri nu ma intereseaza. Nu ma afecteza si nu ma vor opri!

 
Pentru voi, cei mai tineri dintre noi, ii provoc pe contracandidatii mei la o dezbatere serioasa despre cum facem ca tara noastra sa redevina una a oportunitatilor, cum regandim sistemul de educatie in asa fel incat sa ofere pregatire, dar si optiuni diferite, dupa abilitatile si preocuparile fiecaruia.

 

Va vorbesc si voua, celor care sunteti in puterea varstei, inca tineri, dar si maturi, cu responsabilitati. M-am intalnit cu oameni ca voi care imi spun ca nu mai vor sa munceasca doar pentru a plati facturi si taxe la stat, ca nu mai vor sa stea cu frica zilei de maine, cu teama ca nu vor avea cu ce sa-si creasca un copil sau ca isi vor pierde locul de munca.

Oameni gata sa renunte la aspiratii, care nu mai vad un viitor posibil pentru ei in tara noastra. Oameni pe care tanarul prim-ministru, in care si-au pus sperante, i-a dezamagit profund.

Nu vreau ca generatia voastra, a celor de 30, 40, 45 de ani, sa fie inca o generatie de sacrificiu. Ma adresez voua si va spun: inca nu e prea tarziu, dar peste 5 ani va fi. Va chem sa fiti aliatii si partenerii mei, pentru ca din noiembrie sa construim Romania lucrului bine facut.

Nu v-am uitat nici pe voi, parintii si bunicii nostri. Va vorbesc in egala masura. Ati trecut prin ce a fost mai greu. Ati cunoscut ororile comunismului si lipsa de libertate, greutatile tranzitiei, stransul curelei si iluzia schimbarii. Ati muncit pentru ca aceasta societate sa mearga inainte. Și ea nu v-a rasplatit indeajuns.

Ma adresez voua si va spun: avem in 2014, la un sfert de secol dupa Revolutie, sansa de reaseza Romania pe un drum al sperantei, al prosperitatii si al respectului. Veti avea in mine un presedinte care va respecta, care va reprezinta cu decenta si care va pretuieste.

Dragi prieteni,

Suntem aici impreuna cateva zeci de mii de membri si simpatizanti ai Partidului National Liberal si ai Partidului Democrat Liberal, ai Aliantei Crestin Liberale. Dar in spatele nostru stau, pentru candidatura mea, 2.200.000 de romani. Și vor sta si mai multe milioane de oameni care doresc sa se schimbe ceva in Romania. In fapte, nu doar in vorbe.

La urma urmei, despre ce sunt alegerile din noiembrie? Foarte simplu. Vrem inca 5 ani de scandal? Sau vrem un presedinte care da o directie, care vine cu o viziune si aseaza oamenii la masa dialogului?

Vrem democratie sau lasam toata puterea in mana unui singur partid, care n-a scapat de metehnele trecutului? Vrem ca Romania noastra sa fie condusa de un om care a dezamagit, care a promis tot si n-a facut nimic? Sau vrem o altfel de politica?

Vrem ca Romania sa fie a cetatenilor sau a baronilor? Vrem un presedinte puternic sau unul manevrat din umbra? Vrem ca in Romania sa domneasca legea sau bunul plac al unui grup? Vrem ca in Romania noastra lucrurile sa fie temeinic facute sau vrem politicieni care lasa totul la voia intamplarii?

Eu cred in democratie si libertate, cred in politica facuta cu seriozitate si respect, pentru oameni, cred in lege si corectitudine, cred in lucrurile bine facute si cred in Romania.

Acestea sunt valorile mele. Acestea sunt angajamentele mele. Cu ele vin in fata dumneavoastra. Și impreuna vom construi Romania Lucrului Bine Facut! O Romanie in care merita cu adevarat sa traiesti! „

Exit mobile version