Ludovic Orban face pasul inapoi in politica. Ce a decis liberalul

Ludovic Orban, prim-vicepresedintele PNL, un candidat puternic pentru Primaria Capitalei, asa cum era considerat pana luni, a luat o decizie neasteptata dupa ce a fost chemat si audiat la DNA.

Orban a hotarat sa se retraga cursa electorala pentru Primaria Capitalei, fiind cercetat penal.
 
Potrivit DNA, este suspect de fapte de coruptie. Ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri pentru campania electorala. 
 
Astfel, la iesirea de la DNA, Ludovic Orban a declarat : 
 
”Nu pot sa ma prezint in fata cetatenilor sa le cer votul, cat timp sunt intr-o ancheta penala. Imi retrag candidatura pentru ca nu pot sa periclitez sansele PNL de a castiga Primaria Capitalei.”
 
Orban a anuntat ca isi da demisia din functia de prim-vicepresedinte al PNL si din cea de vicepresedinte a Camerei Deputatilor  ca urmare a faptului ca este cercetat sub control judiciar intr-un caz de coruptie.
 
”Nu am dezamagit deocamdata pe nimeni. In 25 de ani nu am fost niciodata banuit de fapte de coruptie. Cand am venit la DNA nu stiam toate aceste detalii. PNL va decide pe cine va sustine de acum”, a afirmat liberalul, potrivit mediafax.ro.
 
”Sunt afectat sufleteste, ma simt intr-un fel nedreptatit, dar nu pun in niciun fel la indoiala activitatea DNA in acest caz”, a conchis el.
 
Despre dosarul si acuzatiile care i se aduc spune : 
 
„Am calitatea de inculpat. Este legat de ceva petrecut mai de curand. PNL a sustinut permanent lupta impotriva coruptiei, permanent in toate ocaziile solicitarile formulate de DNA si nu voi face nicio exceptie in acest caz.”
 
Totodata, acesta a declarat jurnalistilor ca nu vrea sa perlicliteze sansa partidului de a castiga alegerile la Primaria Capitalei.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.