Marea majoritate a botosanenilor voteaza cu Victor Ponta in turul II (P)

Aproape doua treimi dintre botosanenii cu drept de vot declara ca vor pune stampila pe Victor Ponta la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei, se arata intr-un sondaj de opinie realizat la nivelul judetului Botosani.

Aceeasi firma care a anticipat victoria categorica a candidatului PSD in primul tur de scrutin estimeaza ca in finala alegerilor prezidentiale Victor Ponta va fi votat de 62,2% dintre alegatorii botosaneni care se vor prezenta duminica la vot. In schimb, Klaus Iohannis ar primi doar 37,8% din voturile valabil exprimate.
 
Diferenta dintre cei doi candidati dupa incheierea votarii in ziua de duminica ar urma sa fie de cel putin 24 de puncte procentuale, la nivelul judetului Botosani.

Scorul mare al lui Victor Ponta este determinat de faptul ca peste 90% dintre botosanenii care au o parere buna si foarte buna despre guvernare ii vor acorda votul primului ministru.
 
Ponta ia doua treimi din voturile necalificatilor

De asemene, Victor Ponta va primi in turul al doilea peste doua treimi din voturile acordate candidatilor necalificati, inclusiv de la cei care i-au fost adversari declarati in primul tur, cum ar fi Elena Udrea sau Monica Macovei.

Mai putin alegatori in turul al doilea?

Dintre cei care au sustinut un candidat in primul tur de scrutin, 5,6% declara ca nu vor vota cu niciunul dintre cei doi finalisti ai competitiei prezidentiale.
 
De asemenea, in turul doi creste numarul nehotaratilor, 4,6% dintre botosaneni afirmand ca nu pot indica inca o optiune intre Klaus Iohannis si Victor Ponta.
 
Sondajul a fost realizat, la comanda PSD Botosani, de catre PIAR MEDIA, in perioada 17-20 octombrie 2014, pe un esantion de 1.103 persoane cu drept de vot si cu domiciliul pe raza judetului Botosani. Marja de eroare este de ±3%.
 
(Acest material apartine PSD Botosani)

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.