Home Politica Masuri speciale luate de ACL pentru votul din turul al II-lea. „Ii...

Masuri speciale luate de ACL pentru votul din turul al II-lea. „Ii rog pe cei de la PSD sa fie foarte atenti cu caratul la vot”, spune Catalin Flutur

Potrivit informatiilor ajunse la ACL, primul tur al alegerilor prezidentiale nu a fost scutit de furturi. Liderii ACL spun ca au indicii ca s-a furat masiv in judet la primul tur, dar anunt ca pentru cel de-al doilea s-au organizat foarte buie pentru a supraveghea modul in care vor decurge lucrurile la sectiile de vot si nu numai.

“Am analizat foarte bine ce s-a intamplat in ziua votului din 2 noiembrie si ce s-a intamplat inainte. Am constatat o serie de inadvertente in procesul de alegeri si chiar de fapte penale. Au fost lucruri făcute in cardasie cu niste persoane care au fost amenintate, timorate. Ne face sa credem ca procesul de alegeri din 2 noiembrie a fost viciat”, a spus Catalin Flutur, co-presedinte ACL.
 
Potrivit celor declarate de reprezentantii ACL, pentru turul al doilea, s-a decis sa se puna observatori care vor filma si fotografia tot ceea ce se intampla la fiecare sectie de votare. Asta mai ales ca, in primul tur, s-a votat masiv pe listele speciale. 
 
“Ii rog pe cei de la PSD sa fie foarte atenti cu caratul la vot. Noi la fiecare sectie de votare din judet vom avea observatori. Acestia vor filma si identifica toate persoanele si masinile care se invart prin zona. Sunt foarte multe sectii de votare unde s-a votat pe liste suplimentare, peste 10%. Sunt comune unde 90 de persoane au votat pe lista normala si 60 de persoane pe lista speciala. La Vaculesti “, a spus Catalin Flutur.
 
Mai mult, reprezentantii ACL spun ca vor avea oameni chiar si in biserici, care sa asiste la slujbe si astfel vor putea sa constate daca unii preoti incalca legea facandu-i campanie lui Victor Ponta prin indemnul adresat credinciosilor de a-l vota. 
 
“Vom avea in ziua de duminica, in toate parohiile din judet, persoane care vor fi foarte atente la predica si acolo unde se va incalca ceea ce credem noi ca este normalitatea, parintii vor fi trasi de maneca“, a afirmat Catalin Flutur.
 
Reprezentantul ACL a adresat un apel si medicilor de familie. 
 
“Fac apel si la medicii de familie. Am vazut ce s-a intamplat la Roma in primul tur. Oamenii au fost trecuti pe liste suplimentare chiar daca nu aveau nicio boala. Ei au fost si au votat la sectie si au asteptat si urna mobila acasa. Acelasi lucru se intampla la Buceacea si la Tudora. Cate 500 de oameni sunt netransportabili si trebuie sa le vina urna mobila acasa. Vom monitoriza atent, iar acolo unde se incalca legea, vom interveni”, a mai declarat Catalin Flurtur.
 

Exit mobile version