Home Politica MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Ponta minte in privinta negocierilor cu RMGC

MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Ponta minte in privinta negocierilor cu RMGC

mihai razvan ungureanu

Fostul premier il acuza pe actualul ca minte atunci cand spune ca Guvernul Ponta a purtat negocieri cu cei de la Rosia Montana Gold Corporation.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat la Realitatea TV, intr-o interventie telefonica, ca negocierile pentru cresterea redeventelor si a participatiei statului in proiect nu fost purtate de premierul Victor Ponta.

Rezultatele pe care si le aroga Victor Ponta apartin, de fapt, guvernului Boc. In februarie 2012, cand Ungureanu a fost numit prim-ministru, negocierile pe care si le asuma acum Ponta erau deja facute.

Predecesorul lui Ungureanu, Emil Boc negociase deja cresterea participatiei statului la RMGC de la 19% la 25% si marirea redeventelor de la 4% la 6%.

„Imi pare rau, dar ce a spus domnul Ponta e un fals, o minciuna, aceste chestiuni sunt consemnate in minuta finala a negocierilor din timpul guvernarii lui Boc. Aceste documente se gasesc in original si in copie la Cabinetul prim-ministrului si la ministerul de resort, la vremea aceea Ministerul Economiei. Nu s-a negociat nimic din februarie anul trecut pana azi, e problema lui ca minte”, a afirmat MRU.

„S-a incercat si angajarea imobilizarii intr-un cont bancar la dispozitia statului roman a tuturor fondurilor necesare ecologizarii zonei, sa fim siguri ca banii sunt disponibili in orice context economic, si daca societatea da faliment, de exemplu”, a mai declarat Mihai Razvan Ungureanu.

„Intentia mea era sa continui negocierile pana cand statul ar fi avut un procent maxim”, a incheiat MRU.

Exit mobile version