MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Ponta minte in privinta negocierilor cu RMGC

mihai razvan ungureanu

Fostul premier il acuza pe actualul ca minte atunci cand spune ca Guvernul Ponta a purtat negocieri cu cei de la Rosia Montana Gold Corporation.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat la Realitatea TV, intr-o interventie telefonica, ca negocierile pentru cresterea redeventelor si a participatiei statului in proiect nu fost purtate de premierul Victor Ponta.

Rezultatele pe care si le aroga Victor Ponta apartin, de fapt, guvernului Boc. In februarie 2012, cand Ungureanu a fost numit prim-ministru, negocierile pe care si le asuma acum Ponta erau deja facute.

Predecesorul lui Ungureanu, Emil Boc negociase deja cresterea participatiei statului la RMGC de la 19% la 25% si marirea redeventelor de la 4% la 6%.

„Imi pare rau, dar ce a spus domnul Ponta e un fals, o minciuna, aceste chestiuni sunt consemnate in minuta finala a negocierilor din timpul guvernarii lui Boc. Aceste documente se gasesc in original si in copie la Cabinetul prim-ministrului si la ministerul de resort, la vremea aceea Ministerul Economiei. Nu s-a negociat nimic din februarie anul trecut pana azi, e problema lui ca minte”, a afirmat MRU.

„S-a incercat si angajarea imobilizarii intr-un cont bancar la dispozitia statului roman a tuturor fondurilor necesare ecologizarii zonei, sa fim siguri ca banii sunt disponibili in orice context economic, si daca societatea da faliment, de exemplu”, a mai declarat Mihai Razvan Ungureanu.

„Intentia mea era sa continui negocierile pana cand statul ar fi avut un procent maxim”, a incheiat MRU.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.