Modificarea legii alegerilor devine prioritate pentru PNL

Dupa ce consultarile avute de premierul Dacian Ciolos cu reprezentantii partidelor politice nu l-au convins pe primul ministru sa isi asume responsabilitatea reintroducerii principiului celor doua tururi de scrutin in alegerea primarilor, reprezentantii PNL au venit cu declaratii care privesc obiectivul prioritar.

Pprin vocea purtatorului de cuvant Ionut Stroe,  PNL transmite ca prioritatea PNL in acest moment este promovarea in regim de urgenta a acestui proiect de lege.
 
”Constatam ca premierul se derobeaza de responsabilitatea asumarii reintroducerii principiului celor doua tururi de scrutin in alegerea primarilor si trimite aceasta sarcina Parlamentului. Din acest moment obiectivul prioritar al agendei parlamentare a PNL este promovarea in regim de urgenta a acestui proiect pe care l-am depus inca de anul trecut”, a scris Stroe pe Facebook dupa ce premierul a aratat ca, in urma discutiilor cu partidele, a rezultat ca nu exista in acest moment o majoritate parlamentara foarte clara care sa sustina modificarea legii privind alegerea primarilor.
 
”Declaratiile celorlalte formatiuni politice de astazi ne dau totusi sperante in crearea unei majoritati parlamentare care sa adopte aceasta solutie”, spune Ionut Stroe.
 
Proiectul de lege initiat de PNL pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin poate sa adune o majoritate la Senat, a declarat luni copresedintele PNL, Vasile Blaga, subliniind ca a vazut o „posibila deschidere” a UNPR din acest punct de vedere.
 
Purtatorul de cuvant al UNPR, deputatul Luminita Adam, a declarat, luni, ca UNPR nu respinge din start un proiect de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, precizand ca partidul va lua o decizie dupa ce va analiza o eventuala propunere de act normativ in acest sens.
 
Initiativa legislativa privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa de Comisia juridica a Senatului in luna decembrie. Proiectul a fost depus de liberali in septembrie, iar Camera Deputatilor este for decizional, potrivit mediafax.ro.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.