OPINIA PNL despre SUPRAIMPOZITAREA MARILOR AVERI

Prim-vicepresedintele PNL, Andreea Paul, considera ca proiectul impozitarii marilor averi „este gresit si duce la efecte perverse”, scrie Agerpres.

Intr-un comunicat de presa Paul arata ca printre efectele „perverse” pe care le-ar putea genera proiectul mentionat se afla „riscul ‘albirii’ averilor dobandite ilicit, exportul averilor dobandite licit, fuga capitalului, pierderea de locuri de munca, riscul alungarii sportivilor de performanta, a creierelor generatoare de inovatii si inventii cu valoarea adaugata foarte mare”.
 
In plus, Andreea Paul este de parere ca un astfel de proiect va incarca si mai mult costurile de administrare fiscala.
 
„Controlul marilor averi este un proiect demarat in anul 2011, cu asistenta Bancii Mondiale si a FMI, dar blocat in aplicare de incompetenta Guvernului Ponta. 
Incapacitatea ANAF de a veni cu rezultate concrete in urma restructurarii si crearii departamentului pentru controlul marilor averi, la patru ani de la demararea acestui proiect, nu se acopera cu un nou impozit”, sustine Andreea Paul.
 
Prim-vicepresedintele liberal enumera o serie de state europene — Austria, Danemarca, Finlanda, Germania, Luxemburg, Suedia — care au renuntat la impozitarea marilor averi, intrucat aceasta masura si-ar fi dovedit ineficienta economica.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.