PLANTE de APARTAMENT care REDUC TOXINELE din casa

Te doare capul inexplicabil ? Faci usor alergii, ai pielea deshidratata sau stare de somnolenta inexplicabila ? Toate acestea pot fi simptome induse de un mediu cu toxicitate.

Uneori nici nu banuiesti ca te pot inconjura prea multe toxine. Poti avea insa un aliat in lupta impotriva acestora. 
 
Unele plante de apartament imbunatatesc calitatea aerului, reducand concentratia de toxine existente in spatiile locuite, cum ar fi benzenul, formaldehidele si amoniacul.
 
Specialisti din cadrul NASA au demonstrat asta. 
 
Cercetarile facute de NASA au demonstrat ca multe plante de casa purifica aerul si pot elimina pana la 87% din cantitatea de toxine din aer. Multe cladiri proaspat renovate sunt “prevazute” cu o calitate foarte scazuta a aerului de interior, iar de aici efectele negative asupra corpului tau: dureri de cap, piele dezhidratata, alergii, stare de somnolenta, iritatii ale ochilor, gatului si nasului etc. Iar tu nici nu stii ca stai intr-o locuinta care te face sa suferi…
 
Iata cateva dintre plantele recomandate de expertii NASA ca fiind cei mai eficienti luptatori naturali impotriva aerului toxic din locuinte:
 
– plante verzi: areca (chamaedorea), aglaonema, dracaena marginata, dracaena janet craig, dracaena warneczki, dracaena massageana, philodendron, epipremnum (scindapsus), sansevieria, ficus elastica, ficus alii, iedera;
 
– plante cu flori: spatiphyllium, crizantema, gerbera, azalea.
 
Ficusul, Crizantema si Aloe Vera purifica aerul prin eliminarea formaldehidei, o substanta toxica, inclusa de catre oamenii de stiinta in clasa substantelor probabil cancerigene. 
 
Formaldehida se gaseste in mochete si in materialele din care sunt confectionate canapelele. Daca te expui la o cantitate mare de formaldehida intr-un timp scurt, poti avea iritatii ale nasului, ochilor si gatului, dureri de cap, dar si tulburari ale somnului.
 
Filodendronul absoarbe substantele nocive folosite la tratarea lemnului de mobila.
 
Dracena absoarbe benzenul si substantele volatile din vopseluri, lacuri si adezive din atmosfera.
 
Feriga contribuie la sporirea umiditatii din aer prin procesul de transpiratie. Daca ai pisica, renunta la feriga pentru frunzele ei sunt toxice pentru patrupedul tau. Si palmierul regleaza nivelul umiditatii din locuinta ta.
 
Chlorophytum (voalul miresei, planta-paianjen) are capacitatea de a absoarbi in cateva zile 90% din formaldehide si monoxid de carbon.
 
Spatiphyllium purifica aerul, absoarbe noxele din mediul inconjurator si te fereste de efectele nocive ale fumului de tigara. Este planta ideala pentru birou, dar si pentru resedinte, in special in dormitor.
 
Anthuriumul poate fi asezat in special in bucatarie, pentru ca elimina amoniacul care se aduna in incaperi.
 
Crassula are darul de a elimina energiile negative. Deci, daca esti nervoasa si agitata, o astfel de planta te poate inveseli.
 
Crinul Peace(Peace Lily) ajuta la reglarea nivelului interior al umiditatii.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.