PENSIONARII MILITARI – singurii pensionari cu pensile neindexate

In urma unor numeroase sesizari primite la cabinetul parlamentar, senatorul Doina Federovici a adresat in sedinta  de azi a Senatului o intrebare ministrului apararii nationale, domnul Mircea Dusa.

Obiectul acestei intrebari il reprezinta faptul ca pensionarii militari nu beneficiaza de indexarile/majorarile acordate de Guvern tuturor categoriilor de pensionari, acestia fiind singurii pensionari din Romania cu pensiile „inghetate”.

In acelasi timp, pensionarii militari solicita precizari privind modul de calcul a drepturilor de pensie dupa principiul contributivitaţii, avand in vedere faptul ca perioadele de munca in condiţii speciale si/sau deosebite nu au fost luate corect si complet in calcul la stabilirea acestor drepturi de pensie si exista o clara discriminare intre militarii iesiţi la pensie pana la 31.12.2010 pe Legea nr. 164/2001 si au avut pensiile diminuate in urma procesului de recalculare/revizuire si cei cu pensii crescute sau iesiţi la pensie incepand cu 01.01.2011 (pe Legea 263/2010).

Un alt aspect sesizat ministrului apararii nationale este existenta unor decizii de pensie succesive cu cuantumuri diferite calculate pentru acelasi beneficiar, dupa decizia prin care s-au stabilit drepturile de pensie initiale.

“Consider acest lucru o inechitate, mai ales ca cea mai mare parte a pensionarilor militari a fost afectata de masurile austere ale guvernarii Boc-Basescu, veniturile lor fiind diminuate in mod drastic”,  a declarat senatorul Doina Federovici.

La aceasta intrebare ministerul apararii natioanale are un termen de raspuns de 30 de zile.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.