Home Politica Ponta, premier desemnat

Ponta, premier desemnat

victor ponta

Presedintele PSD Victor Ponta va forma noul Guvern. El a fost desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu.

„Exista un singur nume pronuntat in cadrul consultarilor si acela este Victor Ponta. L-am invitat pe Ponta la Cotroceni, am semnat decretul”, a spus Traian Basescu.
Presedintele a mai declarat ca minoritatile au spus ca vor ramane consecvente abordarii pe care au avut-o intotdeauna, ca vor sustine orice premier desemnat.
Traian Basescu a tinut sa aminteasca si faptul ca in fata noului executiv sta provocarea maririi salariilor: „sper ca ceea ce eu am rugat in Parlament, legat de obligatia morala, politica si economica, revenirea la salariile din 2010, sa se produca in timp util”.
Presedintele a lasat de inteles ca noul executiv porneste la drum cu o mostenire ceva mai buna decat cea pe care aprimit-o cabinetul Boc: „O comparatie: guvernul Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse, iar dobanzile la care ne imprumutam erau de 14,26% pe piata interna. Azi, Romania s-a imprumutat cu 6,6% ceea ce arata o evolutie de credibilitate, iar in rezerva Ministerului Finantelor se afla 5 mld de euro”.
„Trebuie sa mai stiti ca in momentul de fata nu exista motive de panica pe piete, cu atat mai mult cu cat e cunoscut ca Romania are o rezerva consistenta la Ministerul Finantelor, cu care poate face fata oricaror evenimente”, a mai aratat in discursul sau presedintele.
Victor Ponta a declarat la randul sau ca in cel mai scurt timp va prezenta lista noului Guvern.

Exit mobile version