Primul miting de protest anti-USL de la alegerile parlamentare! Proclamatia de la Botosani!

Incepand de vineri, 1 noiembrie, incepand cu ora 17.00 si pana la orele 21.00, un grup de oameni din Botosani vor protesta impotriva Uniunii Social Liberale.

Oamenii vor manifesta timp de sase luni de zile, de la 1 noiembrie 2013 si pana la 1 mai 2014. Scopul acestui miting de protest este de a-si exprima dezamagirea fata de promisiunile facute de membrii USL.

Lazar Covalciuc, unul din cei care vor participa zilnic la acest protest maraton, a declarat ca totul a pornit de la nemultumirile celor care au crezut ca cei din USL chiar vor face ceea ce au promis.

„USL a castigat alegerile prin minciuna, demagogie, prin promisiuni neonorate, prin terorism politico-mediatic, prin linsaj mediatic, prin denigrarea si demonizarea adversarilor politici. Au primis 1.000.000 de locuri de munca, dar au oprit investitiile si au disponibilizat 200.000 de oameni. Au promis reducerea impozitelor si taxelor dar au introdus 33 de impozite si taxe noi. USL a promis «o tara ca afara» dar pana acum ne-au facut preturileca in vest si salariile ca in est. Ponta si Antonescu isi fac concediile in strainatate. Zilnic aflam de acte de coruptie de milioane de euro in timp ce populatia moare de foame iar banii din salarii si pensii nu le mai ajung pentru plata facturilor. Pentru toate acestea solicitam demisia de urgenta a Guvernului Ponta, a lui Crin Antonescu si a celor din USL pentru incompetenta, minciuna si demagogie, pentru ca ne sfideaza cu nerusinare iar coruptia din aceasta Uniune a ajuns la cote inimaginabile”, a declarat Lazar Covalciuc, unul din liderii protestatarilor.

Acesta a mai precizat ca, deocamdata, a primit autorizatie de la Primaria Botosani doar pana la data de 13 noiembrie, cu posibilitatea de prelungire. El a mai spus ca zilnic, intre orele 17.00 si 21.00, vor veni cel putin 50 de oameni sa protesteze in fata Institutiei Prefectului.

Cu ocazia acestor proteste a fost intocmit programul „Proclamatia de la Botosani”, in care sunt cuprinse cerintele celor prezenti la mitingul maraton.

CITESTE

PROCLAMATIA DE LA BOTOSANI:

VREM

– Relaxare fiscala pentru mediul de afaceri;

– Utilitati pentru mediul de afaceri la pret de producator;

– Viramentul angajatorului la bugetul asigurarilor sociale pentru salariul angajatilor: 20%;

– Cota unica: 15%;

– TVA: 15% si va fi platit pentru orice activitate economica indiferent de cifra de afaceri;

– Viramentele pentru sanatate vor fi retinute din orice venit indiferent de cuantum: salarii, pensii sau ajutor social;

– Pentru combaterea evaziunii fiscale toate produsele ce se comercializeaza vor contine cod de bare;

– Salariul minim brut pentru o norma intreaga: 900 de euro;

– Intrucat somajul real in Romania este de 50% si pentru ca toti, prin rotatie, sa poata munci, se poate crea doua schimburi si se va introduce sistemul de lucru alternativ: o saptamana de lucru, o saptamana liber;

– Alocatia minima: 100 de euro, bani de liceu: 100 de euro; bursa pentru studenti: 250 de euro;

– 6% pentru sanatate si o prima anuala pentru medici in cuantum de 2.000 de euro, o prima anuala pentru asistente in cuantum de 1.500 de euro;

– 6% pentru invatamant si o prima anuala pentru fiecare cadru didactic in cuantum de 2.000 de euro pentru ca fiecare profesor sa isi permita o tinuta decenta cu care sa apara in fata elevilor si sa-si procure materiale didactice necesare in procesul de predare;

– Pensia minima: 350 de euro;

– Subventia la hectar: 400 de hectare; subventia pe cap de animal, majorata cu 50%;

– Achizitia de utilaje agricole cu subventie 75% de la buget;

– Imunitate parlamentara doar pentru declaratii politice;

– Achizitii publice si lucrari cu bani de la buget doar pe baza de licitatii nationale si internationale;

– Libertatea presei, deschiderea OTV si oprirea atacurilor politice impotriva Realitatea TV;

– Demisia sefei CNA, Laura Georgescu;

– Libertatea justitiei si neobstructionarea acesteia de catre Parlament, partide politice sau politicieni;

– Sa iesim in strada, in toate localitatile, sa dam jos USL, acesti politicieni corupti, impostori si incompetenti, sa le demonstram ca nu suntem lasi si ca suntem demni de inaintasii nostri;

– Demisia primarului Ovidiu Portariuc pentru incompetenta si impostura;

– Demisia lui Florin Turcanu pe care il vedem mai degraba sef de stana decat sef peste un judet.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.