PSD Botoşani: Ce fel de presedinte ar fi Klaus Iohannis daca ar lupta doar pentru o parte din romani?”

PSD Botosani arata ca Biroul Electoral Central, in eventualitatea in care dispune suplimentarea sectiilor de votare pentru turul al II-lea al alegerilor prezidentiale pentru diaspora, ar trebui sa aplice aceelasi masuri si pentru sectiile de votare din tara.

Pana in prezent, la mai putin de o saptamana pana la ziua votului, BEC a emis o hotarare si un comunicat fara caracter legal, deci fara posibilitatea de a opera schimbari la nivelul organizarii alegerilor sau de a suplimenta numarul de sectii de votare. 
In schimb, PSD Botosani atrage atentia ca guvernul Ponta a luat masurile logistice pe care le avea la dispozitie inca din primul moment, pentru ca toti cetatenii Romaniei sa isi poate exercita dreptul la vot in cele mai bune conditii. 
 
Astfel, pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, pentru romanii din diaspora care nu au putut vota, se va dubla numarul de cabine si stampile de vot, acestia vor putea descarca online si completa in avans declaratia pe proprie raspundere necesara votului in alta sectie de votare decat cea la care alegatorul este arondat, si se va dubla personalul care asigura buna desfasurare a votului.
 
Cei de la PSD Botosani mai sustin ca daca totusi, prin exceptie de la lege, BEC sau guvernul ar avea posibilitatea de a crea sectii noi de votare in diaspora, atunci masura ar trebui sa fie aplicata, fara discriminare si in tara, nu numai in afara tarii.
 
Avand in vedere ca exista zone ale tarii unde s-au produs aglomerari spre finalul votarii, atunci, in mod logic, si in tara ar trebui suplimentate sectiile de votare. 
 
„Domnul Iohannis si cei de la PDL si PNL alimenteaza un subiect artificial. Daca din punct de vedere legal s-ar putea crea sectii noi de votare, atunci ar trebui sa se faca nu numai in diaspora ci peste tot in tara. Klaus Iohannis vrea sa dea senzatia ca se lupta pentru drepturile celor din afara, insa ii uita complet pe romanii din tara. Ce fel de presedinte ar fi Klaus Iohannis daca ar lupta doar pentru o parte din romani?”, a declarat vicepresedintele PSD Botosani, Doina Federovici.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.