Home Politica PSD-comunicat: PDL sau ACL, aceeasi Marie cu alta palarie!

PSD-comunicat: PDL sau ACL, aceeasi Marie cu alta palarie!

Alianta Crestin Liberala PDL-PNL sau „Alianta Raului” cum e cunoscuta in randul botosanenilor, reprezinta cea de-a treia incercare a PDL de a-si spala imaginea dupa guvernarea dezastruoasa in care reprezentantii acestui partid au taiat salariile si pensiile si au majorat TVA si alte taxe.

Prima incercare: „Miscarea pentru Botosani”
 
Prima incercare a PDL de a se prezenta sub o alta sigla a fost la alegerile locale din 2012, cand partidul lui Boc si Basescu a incercat sa se prezinte sub o alta denumire si o alta culoare. Asa a fost inventata „Miscarea pentru Botosani”, cu scopul de a pacali botosanenii ca ar fi vorba de o noua formatiune politi- ca. „Miscarea” nu a functionat pentru ca toti alegatorii au inteles ca e vorba de „aceeasi Marie cu alta palarie!”, iar PDL a fost aspru sanctionat la vot.
 
A doua incercare: „Alianta Romania Dreapta”
 
La alegerile parlamentare,  PDL a incercat din nou sa-i pacaleasca pe botosaneni. Sub pretextul unificarii dreptei politice din Romania, PDL s-a aliat cu cateva partide de buzunar si s-a prezentat in alegeri cu un nou nume si o noua sigla: „ARD”. Nici de aceasta data botosanenii nu s-au lasat inselati, sanctionandu-i si mai drastic pe cei care le- au taiat salariile si locurile de munca.

A treia incercare: ACL sau „Alianta Raului”

Cea de-a treia incercare a PDL de fugi de raspunderea propriei guvernari are loc chiar in aceste alegeri. Din nou, PDL se prezinta sub un nou nume: ACL, alaturi de PNL, partidul care in 2012 infiera politicile de austeritate puse in practica de Boc, Basescu, Blaga sau Anastase. De aceasta data, prima miscare a facut-o chiar presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu care a propus o intelegere celor de la PDL pentru a-si inlatura fostii colegi din USL. Asa a luat nastere „Alianta Raului”, cum au numit-o botosanenii. Ulterior, modelul Aliantei Raului de la Botosani a fost „exportat” pe plan national. Iar masca PDL pentru alegerile prezidentiale o intruchipeaza acum Klaus Iohannis, in spatele caruia se ascund in continuare aceeasi reprezentanti PDL: Blaga, Anastase, Emil Boc, Videanu si ceilalti. In realitate, ACL nu este nimic altceva decat „aceeasi Marie, cu alta palarie!”. Si nu e deloc greu de ghicit pe cine va sustine aceasta alianta in functia de prim ministru: Traian Basescu.

 

Exit mobile version