Scandal de la Statiunea de Cercetare de la Popauti

Totul a pornit de la declaratia deputatului de la Forta Civica Cristian Roman, care a spus ca va face tot posibilul ca legea privind trecerea Statiunii de Cercetare Popauti la Consiliul Judetean Botosani sa nu treaca.

Cristian Roman, deputat din partea Fortei Civice, a declarat ca, in Parlamentul Romaniei, a fost depus proiectul de lege prin care se va face transferul Statiunii de Cercetare Popauti catre Consiliul Judetean Botosani.

Parlamentarul spune ca, prin aceasta lege, Statiunea de Cercetare va trece, mai tarziu, in proprietate privata. Iar transferul se va face foarte usor, doar printr-o hotarare de consiliu judetean.

„Se incearca acapararea Statiunii de Cercetare Popauti, de niste baieti orientati care au pus ochii pe averea existenta acolo. Vorbim de 1.200 de hectare de teren. Este cel mai bun teren din Botosani. Cu toata logistica de acolo, este o adevarata avere. Ceea ce se intampla acolo este o acaparare a statiunii de un anumit cerc de interese, de care presedintele Consiliului Judetean si apropiatii sai nu sunt straini. Unii deja se vad stapani si proprietari pe aceasta statiune si chiar au gandit un proiect de lege in interesul lor”, a declarat Cristian Roman.

Insa deputatul FC a spus ca va gasi suficienti parlamentari responsabili, care nu vor vota acest proiect. El de ca exemplu asemanator cazul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare, unde sunt deja condamnati, printre care si Dan Voiculescu.

„Sunt foarte mari presiuni care se fac. Noi speram sa blocam si sa nu fie data aceasta lege”, a incheiat Cristian Roman.

La randul sau, directorul Statiunii de Cercetare Popauti, Ionica Nechifor, a spus ca declaratiile deputatului Cristian Roman sunt de domeniul SF-ului. Mai mult vine si acesta cu acuze impotriva parlamentarului, spunand ca, atunci cand era prefect, a incercat sa inchida Statiunea.

„Ceea ce declara domnul Roman este de domeniul SF-ului. Ii inteleg regretul ca nu a reusit sa inchida aceasta statiune de cercetare. Aceasta statiune este de o importanta majora pentru judetul Botosani si nu in interesul baietilor destepti care au fost canva la guvernare si au dorit sa o inchida”, a spus Ionica Nechifor.

Directorul Statiunii i-a reamintit deputatului de la Forta Civica ca datoriile statiunii de cercetare sunt din perioada in care acesta era prefect.

„Era reprezentantul guvernului si care putea sesiza la vremea respectiva faptul ca situatia este grea si putea interveni sa o salveze. Acele contracte care au fost incheiate pe perioada domniei sale, au fost paguboase pentru statiunea de cercetare. Au fost incheiate contracte de parteneriat cu baietii destepti din perioada respectiva, cu 250 de lei pe hectar. Subventia pentru 2014 va fi undeva la 800 de lei pe hectar si nu 250 de lei cat plateau ei pana acum. Acele contracte erau incheiate cu 250 de lei pe hectar si subventia o incasau baietii destepti. Acele contracte au adus pierderi de 100.000 de euro pe an”, a mai spus in incheiere Ionica Nechifor.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.