Home Politica Senatorul Doina Federovici: Reprezentantul elevilor in consiliul de administratie va avea drept...

Senatorul Doina Federovici: Reprezentantul elevilor in consiliul de administratie va avea drept de vot

Senatul  a adoptat propunerea legislativa privind modificarea Legii educatiei nationale nr.1/2011 care prevede ca reprezentantul elevilor  va redeveni membru cu drept de vot in Consiliul de administratie al unitatii de invatamant din ciclul liceal si postliceal.

Propunerea de lege a fost amendata in Comisia pentru educatie a Senatului, in sensul ca „in consiliile de administratie ale unitatilor scolare, din cota rezervata parintilor, un loc este repartizat, cu drept de vot, unui reprezentant al elevilor, care a implinit 18 ani”.
 
O alta modificare adusa Legii educatiei este aceea ca presedintele consiliului de administratie are obligatia de a convoca reprezentantii organizatiilor sindicale reprezentative din unitatea de invatamant si ai elevilor la toate sedintele consiliului de administratie.
 
 “Pana in anul 2011 elevii erau reprezentați in Consiliul de adminsitratie iar odata cu adoptarea legii educatiei acestora le-a fost luat dreptul de vot, elevii nemaifiind prezenti in procesul de luare a deciziilor in cadrul unitatilor de invatamant. Prezenta modificare legislativa este un important punct de plecare in democratizarea sistemului de invatamant. Elevii isi vor desemna așadar democratic reprezentantul in acest for de decizie. In cazul unitatilor de invatamant care nu au ciclu liceal, reprezentantul elevilor va avea statut de observator. Pentru realizarea proiectului de act normativ au fost consultate organizatiile reprezentative ale elevilor din tara. In cazul acestui act normativ Senatul a fost Camera decizionala, iar legea isi va urma traseul, mergand la promulgare la presedintele Romaniei” a declarat senatorul Doina Federovici.
 
Legea are un caracter organic si a fost adoptata de Senat cu 98 de voturi pentru, doua voturi impotriva si o abtinere.
 
comunicat
 

Exit mobile version