SURPRIZA! Vezi cine deschide lista candidatilor la europarlamentare la ecologisti!

Partidul Ecologist Roman nu va participa la aliante politice sau electorale vizand alegerile europarlamentare.

Sambata, 15 februarie 2014, in Brasov, a avut loc sedinta Biroului Executiv National, urmata de sedinta Ligii Alesilor Locali a Partidului Ecologist Roman, evenimente la care filiala Botosani a fost reprezentata de o delegatie formata din 20 membri, alesi locali si invitati.

Reprezentantii Partidului Ecologist Roman au luat la cunostiinta de propunerea formulata in urma sedintei din data de 14 februarie 2014 de catre Biroului Permanent National si s-a luat decizia ca Partidul Ecologist Roman sa participe cu lista proprie la alegerile europarlamentare, proiectul urmarind depasirea pragului de 5% din voturile exprimate de catre alegatori.

In prezenta celor peste 200 de alesi locali ai Partidului Ecologist Roman s-a mentionat faptul ca decizia luata are ca scop promovarea principiilor ecologiste pe plan politic, economic, stiintific si social, promovarea unui cadru legislativ european care sa asigure protectie calitatii vietii, respectarea dreptului la referendum, colaborarea administratie-societate civila in luarea masurilor cu impact in ceea ce priveste mediul si sanatatea dar si sa impuna educatia, inovarea si eco-economia in masurile politice – teme cu un interes socio-politic si economic major.

Participantii au solicitat tratarea pamantului romanesc ca o resursa in sine si oprirea risipirii ei si vanzarii, pur si simplu, ca orice bun tranzactionat la piata, fiind necesara analiza conditiilor similare in plan european privitoare la: creditare de catre institutiile bancare, facilitati fiscale, subventii, dezvoltare sistem de irigatii, dezvoltare piata desfacere locala, regionala si europeana.

Avand in vedere principiile pe care le promoveaza, Partidul Ecologist Roman nu va participa la aliante politice sau electorale vizand alegerile europarlamentare.

„Consideram ca promovarea si respectarea drepturilor cetatenilor romani – cetateni europeni – respectarea mediului cat si dezvoltarea strategiilor economice pentru Romania necesita acum o delimitare efectiva de clasica proiectie politica stanga-dreapta si o promovare a programelor politice care sa evite supraexploatarea si epuizarea resurselor naturale, avand responsabilitatea de a nu permite folosirea resurselor mediului de catre o generatie politica, de a conserva pentru viitoarele generatii ceea ce se doreste astazi a fi instrainat”, au anuntat reprezentantii Partidului Ecologist Roman.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare s-a stabilit ca lista de candidati sa fie deschisa de catre presedintele Consiliului National, avocat Dumitru Badragan. Acesta s-a nascut in orasul Saveni, judetul Botosani. Fiindca activeaza ca avocat in Bucuresti acesta nu face partea din Organizatia Judeteana Botosani a PER.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.