Home Politica ZECI de PARLAMENTARI vor SUBVENTII mai MARI de la BUGET pentru PARTID!...

ZECI de PARLAMENTARI vor SUBVENTII mai MARI de la BUGET pentru PARTID! Vezi motivul

Propunerea de modificare a subventiei acordata de la buget partide vine din partea unui grup de 60 de parlamentari.

Mai exact, acestia cer ca subventia de la buget pentru partide sa se modifice dupa ce unii parlamentari au profitat de Ordonanta traseismului politic. Astfel, motiveaza ei, unele partide au acum mai multi parlamentari si altele mai putini, iar in aceasta situatie ar trebui ca subventia sa se recalculeze la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, in raport de alesii care au trecut de la un partid la altul.

Printre cei care au initiat proiectul de lege in acest sens se numara si parlamentari care au fost alesi pe listele PPDD si au trecut la UNPR sau PSD, dar si unii care au plecat din PNL si s-au alaturat grupului PC.

Proiectul se afla, pentru dezbatere, la Senat

Printre initiatori se afla Eugen Nicolicea, Luminita Adam Pachel, Haralambie Vochitoiu, Bogdan Ciuca, Ioan Adam, Andrei Condurateanu, Adrian Diaconu, Gratiela Gavrilescu, Florin Gheorghe, Florin Iordache, Radu Popa, Florin Secara, Ovidiu Silaghi.

Subventia de la bugetul de stat se acorda partidelor in functie de numarul de voturi primite in alegerile parlamentare si in alegerile locale.

Exit mobile version