Zona Metropolitana infierbanta din nou spiritele in USL Botosani

Dupa ce se mai linistisera apele in USL Botosani, presedintele PNL Florin Turcanu a „reactivat” vechiul conflict cu primarul Ovidiu Portariuc. Desi acesta din urma a sustinut ca includerea Consiliului Judetean in Zona Metropolitana este inoportuna, Florin Turcanu pluseaza si, pe langa CJ, propune sa se mai aduca inca 15 comune. Motivul presedintelui PNL Botosani este unul singur: isi doreste ca Zona Metropolitana sa fie una mare si foarte puternica.

Inainte de a veni cu aceasta propunere, presedintele Consiliului Judetean a citat din Legea 51/2001 in care se spune clar ca in Zona Metropolitana Botosani pot intra comunele aflate la o distanta de maxim 30 de kilometri de municipiul Botosani.

„Legea 51/2001 spune clar ca pana la 30 de kilometri. Am discutat cu primarii din 15 localitati. Ei vor hotari in sedintele de consiliu, la sfarsitul lunii, pentru a inta in zona metropolitana. Comuna Ungureni 23 kilometri, Unteni 13,1 kilometri, Vaculesti 27,4 kilometri, Braesti 23,5 kilometri, Copalau 23 kilometri, Sulita 27,8 kilometri, Blandesti 18,2 kilometri, Dingeni 29,2 kilometri, Gorbanesti 23,1 kilometri, Nicseni 20 kilometri, Roma 13,9 kilometri, Tudora 28,4 kilometri, Baluseni 17 kilometri, Cristesti 15,5 kilometri, Cosula 17,3 kilometri. Sunt sapte comune conduse de primari PSD, trei de primari PNL, patru de primari PDL si una PC. Nu ma intereseaza chestiunea politica. Ma intereseaza sa avem o zona metropolitana puternica. O zona puternica inseamna o zona mare. Legea este facuta din 2001”, a declarat Florin Turcanu.

Presedintele Consiliului Judetean Botosani a mai precizat ca discutiile cu primarii respectivi au avut loc, insa cu exceptia primarilor social democrati, ceilalti sunt de acord cu intrarea in Zona Metropolitana.

„Dupa ce vor aproba hotararile de consiliu, vom convoca Consiliul de Administratie al Zonei Metropolitane si vor lua decizia pozitiva. Nu avem nimic de pierdut. Nu ma intereseaza pozitia domnului Portariuc. Si cetateanul din Cosula, Blandesti sau Dingeni vrea in zona metropolitana pentru a beneficia de mai multe proiecte. Noi ne asociem cu Suceava si nu vrem sa luam toate comunele care indeplinesc conditiile. Cei care au o anumita culoare politica pot iar celelalte nu”, a mai spus Florin Turcanu.

Legat de strategia de colaborare dintre municipiile Botosani si Suceava, Florin Turcanu a declarat ca trenul de mare este „o poveste”, iar stadionul de la Hutani sau Dumbraveni „nu se va realiza niciodata”.

„Credeti ca o sa aducem noi trenul de mare viteza? E o poveste. Ala nu o sa ajunga nicaieri. Eu nu iau in calcul asa ceva si nici stadionul de fotbal de la jumatatea distantei. Noi avem echipa de fotbal si trebuie sa o mentinem acolo”, a incheiat Florin Turcanu legat de aceasta tema.

Aceste declaratii vin la doar cateva zile de cand primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc, a spus ca intentiile presedintelui CJ Botosani legat de Zona Metropolitana au venit cam tarziu si ca acestea vor putea fi materializate dupa sase luni. Portariuc i-a mai reprosat lui Turcanu ca pana in prezent acesta nu a fost deloc interesat de Zona Metropolitana Botosani si, deodata, acum „are idei, propuneri si strategii de dezvoltare”.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.