Home Social Ajutoare de urgenta de la Guvernul Romaniei pentru familii si persoane singure...

Ajutoare de urgenta de la Guvernul Romaniei pentru familii si persoane singure din judetul Botosani

In ultima sedinta de Guvern, a fost aprobata o hotarare prin care se acorda ajutoare de urgenta pentru familii si persoane singure afectate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase si alunecari de teren.

Peste un milion de lei va acorda Guvernul Romaniei pentru cele 550 de familii si persoane din judetele Bistrita-Nasaud, Botosani, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Suceava, Tulcea, Valcea si Vrancea.

In judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Suceava si Tulcea au fost inregistrate fenomene hidrologice in luna iunie 2016 – inundatii, viituri, fenomene meteorologice periculoase, furtuni, tornade – care au condus la deteriorarea mai multor locuinte, fiind necesare lucrari de consolidare si reparare. Cateva case au fost distruse in totalitate. De asemenea, au fost distruse de apa si namol bunurile de folosinta indelungata. In unele localitati, din cauza vantului foarte puternic au fost distruse acoperisurile locuintelor si blocurilor.

Beneficiarii acestor ajutoare de urgenta au fost identificati pe baza anchetelor sociale realizate de Agentiile judetene pentru plati si inspectie sociala. Aceste ajutoare se platesc din fondurile prevazute cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Exit mobile version