Afla cele mai bune ceaiuri pentru a scapa de aceasta afectiune renala si de durerile specifice ei.
– Frunze de mesteacan (infuzie): 2-3 linguri/cana. Peste ceaiul rece se adauga 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, se consuma dupa aproximativ 6 ore.
– Ceai de brusture si ceai de turita mare. Cura se tine timp de 4 zile la rand, in care nu se mananca alimente care contin calciu.
– Cozi de cirese, frunze de merisor: 2 cani/zi.
– Matase de porumb: 2-3 cani/zi; infuzie – 1 lingurita/cana.
– Ceai de coada calului (infuzie): 3 cani pe zi. Bai de sezut cu coada calului. Se prepara o infuzie din muguri de fag, 1 lingurita la 250 mililitri de apa clocotita, timp de 15 minute. Se filtreaza, se beau 2 cani pe zi. Se mai foloseste decoctul din scoarta de fag, are ca efect scaderea febrei.
– Muguri de pin: se pot administra sub forma de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apa, bine indulcita, din care se consuma 2-3 cani pe zi.
– Sapunarita: se foloseste infuzia obtinuta dintr-o lingurita de flori sau frunze la 250 mililitri apa; cu tot atat de bune rezultate se foloseste si radacina, dar ca decoct (1 lingurita radacina faramitata la 250 mililitri apa); se recomanda 2 cani pe zi.
– Turita-mare: infuzie sau decoct – 1 lingurita/cana; turita-mare a osul-iepurelui a traista-ciobanului a frunze de mesteacan – cate 20 grame din fiecare – infuzie.
– Ceai infuzie din pufulita cu flori mici, 1 ceasca dimineata cu o ora inainte de masa si seara cu 1 ora inainte de cina.