Home Social Consum de bauturi alcoolice sanctionat de jandarmi

Consum de bauturi alcoolice sanctionat de jandarmi

Consumul de bauturi alcoolice le-a purtat ghinion unor botosaneni, care au fost sanctionati contraventional de jandarmi in prima zi a week-end-ului trecut.

In seara zilei de sambata, 22 aprilie a.c., patru persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice in Piata 1 Decembrie, la Zilele Municipiului Botosani, au fost amendate cu cate 600 de lei pentru scandalul facut si injuriile adresate spectatorilor si vanzatorilor.

Una dintre aceste persoane, o femeie in varsta de 39 de ani, a fost la a doua sanctiune primita in aceeasi zi, deoarece cu o ora mai devreme a tulburat linistea publica in fata bisericii Uspenia prin strigate si a adresat injurii trecatorilor.

In aceeasi seara, putin dupa ora 21.00, un grup de sapte tineri, din care doar unul avea mai mult de 18 ani, a atras atentia unui echipaj de jandarmi prin galagia pe care o faceau in parcul de joaca de pe strada Aleea Arcului. Unul dintre motivele bucuriei cu care acestia se manifestau a fost, dupa cum au observat jandarmii, berea pe care o consumau intr-un loc public, destinat activitatilor recreative de alta natura, fapta respectiva atragand sanctionarea cu amenzi insumand 900 de lei.

Nu au fost singurii sanctionati pentru consum de bauturi alcoolice in locuri publice, ceva mai devreme alte patru persoane fiind depistate in timp ce savarseau aceeasi fapta contraventionala pe strada Garii.

Incalzirea vremii nu justifica, din punct de vedere legal, consumul alcoolului in alte locuri decat cele autorizate in acest sens, mai ales pentru ca, in multe cazuri, duce la alte fapte prevazute de legea care sanctioneaza incalcarea unor norme de convietuire sociala.

Acelasi echipaj de jandarmi a fost solicitat in dimineata urmatoare, la ora 05.00, pentru ca doi barbati aflati la Unitatea de Primire Urgentelor din cadrul Spitalului Mavromati faccea scandal si adresau injurii personalului de paza. Cei doi vor avea de achitat fiecare cate o amenda de 1000 de lei, dupa ce procesele-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor vor fi transmise, pentru luare in debit, la Directia de Impozite si Taxe Locale Botosani.

Exit mobile version