Home Social Mai putini bani pentru unii bugetari, dar „cu plata sigura”!

Mai putini bani pentru unii bugetari, dar „cu plata sigura”!

Mai putini bani, au calculat reprezentantii unor bugetari dupa ce au aflat ca tichetele de masa nu vor mai exista pentru lucratorii de la stat dupa intrarea in vigoare a Legii Salarizarii Unitare in Sistemul Bugetar. In locul tichetelor, va fi „norma de hrana”, dar valoarea acesteia va fi mai mica decat suma tichetelor de masa pe care le primeau intr-un an unele categorii de bugetari.

Aceasta decizie a starnit numeroase comentarii, dar se pare ca este mai numeroasa categoria care accepta aceasta schimbare. Nu de alta, dar ar fi mai sigura plata normei de masa, decat acordarea tichetelor. Cel putin in teorie. In plus, de norma de masa ar urma sa beneficieze toti bugetarii, nu doar unele categorii.

Referindu-se la criticile privind scoaterea din lege a tichetelor de masa pentru bugetari, ministrul Olguta Vasilescu a declarat ca sindicatele au fost de acord cu aceasta schimbare.

„Nu se dadeau pentru toti salariatii (tichete de masa – n.r.). Noi am avut o discutie si cu sindicatele, au agreat aceasta formula. Sunt mult mai siguri ca fiind prinsa in Legea salarizarii aceasta norma de hrana o vor lua”, a explicat ministrul Lia Olguta Vasilescu.

Exit mobile version