FRUCTELE si LEGUMELE, iradiate „ca sa dea bine” la taraba

Se pare ca mitul sanatatii datorate fructelor si legumelor e pe cale sa se spulbere.

Aproximativ 90% din legumele si fructele de pe tarabele din pietele romanesti sunt iradiate, spun specialistii. Fenomenul reprezinta un real pericol pentru sanatate.
 
Un inginer horticol a facut un experiment cu cateva rosii importate. Le-a pastrat sase luni. Rezultatele experimentului au fost uimitoare. Cele mai mari au inceput sa se usuce usor, sa se deshidrateze, insa cele de dimensiuni mai mici s-au pastrat foarte bine, prezentand fermitate, iar corpul fructului aratand foarte bine, explica inginerul.

Ca sa arate bine si sa-si mentina prospetimea, fructele sau legumele sunt tratate cu metale grele, cu dioxina sau cu reziduuri de ingrasaminte chimice. Asa se face ca o rosie, spre exemplu, poate fi recoltata in 3 zile, nu in 3 saptamani.

Autoritatile recunosc cu jumatate de gura ca nu au cum sa protejeze populatia. Productia romaneasca de legume acopera peste 70% din consumul urban, in timp ce pentru fructe procentul este de sub 20%. Restul provine din importuri.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.