Gustul pe care il are sfecla rosie poate nu este pe placul multora dintre noi, dar beneficiile pe care le aduce organismului sunt o recomandare pentru sanatate care ar trebui sa ne faca sa consuam cel putin o data pe saptamana un suc sau o salata de sfecla rosie.
Vezi cateva motive pentru care ar trebui sa incluzi sfecla rosie in alimentatia ta :
1. Sfecla rosie nu are grasimi trans, grasimi nesaturate si e foarte satioasa.
2. Sfecla rosie este o sursa bogata de acid folic, o vitamina din familia B care ajuta celulele sa se regenereze.
3. Sfecla rosie contine carbohidrati datatori de energie.
4. Consumul de sfecla rosie protejeaza organismul de diverse forme de cancer, in special cancerul de colon.
5. Sfecla rosie contine magneziu, sodiu, potasiu si vitamina C.
6. Frunzele de stevie sunt comestibile si au si ele multiple beneficii. Unul dintre ele – combaterea respiratiei urat mirositoare.
7. Studii de specialitate au demonstrat ca sfecla rosie poate proteja organismul de bolile cardiovasculare.
8. Sfecla rosie are si efect afrodisiac, gratie borului pe care il contine. Acesta contribuie la productia de hormoni sexuali.
Sursa : sfatulparintilor.ro