Home Social IOAN TICALO – profesor de marca al invatamantului matematic, trecut in lumea...

IOAN TICALO – profesor de marca al invatamantului matematic, trecut in lumea celor drepti

ioan ticalo

Scoala botosaneana de matematica a pierdut marti un dascal de valoare, din a carui arta pedagogica, generatii de elevi au invatat sa iubeasca matematica.

Profesorul de matematica Ioan Ticalo, care a slujit la catedra la Scoala Generala nr. 7,  a trecut in lumea celor drepti, lasand in urma tristete printre cei care l-au cunoscut ca om si dascal.

Filiala Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania si-a exprimat mahnirea la trecerea la cele vesnice a domnului Ioan Ticalo, profesor de marca al invatamantului matematic botosanean.

„Domnia sa a reprezentat pentru cei care l-au avut dascal si coleg: un pedagog de exceptie, un fauritor de iubitori de matematica si un colaborator de exceptie. Astazi, (marti, 23 iulie 2013, n.r.) si-a inceput drumul spre «acel loc luminos unde matematica se intalneste cu poezia». Suntem profund marcati de disparitia dumnealui si, in aceste momente, gandurile noastre se indreapta spre familia indurerata”, Filiala Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Exit mobile version