Home Social Lucrările la UPU se apropie de final

Lucrările la UPU se apropie de final

Farmaciile Dr. Max – Parasinus Penta pentru ameliorarea simptomelor de răceală și gripă, incluzând febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri în gât, precum și a simptomelor asociate inflamației sinusurilor (nas înfundat, durere la nivelul sinusurilor).

Lucrările de modernizare a Unității de Primire Urgențe (UPU) sunt pe ultima sută de metri, constructorul urmând ca, în cel mai scurt timp, să notifice Consiliul Județean Botoșani pentru a se demara procesul de recepție.

„Este o investiție importantă în sistemul sanitar botoșănean, care se va resimți în creșterea calității actului medical de urgență. Nu a fost ușor de pus în operă acest proiect cu finanțare europeană, dar cu determinare și implicare s-au depășit toate piedicile și botoșănenii vor beneficia de condiții care vor rivaliza cu cele din clinicile de top. Modernizarea sistemului sanitar botoșănean este un proces continuu, iar Consiliul Județean are pregătite noi proiecte care sunt în diferite stadii de implementare”, a declarat Doina Federovici, care alături de vicepreședintele Dorin Birta, managerul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, Doina Caba, managerul UPU, Ramona Guraliuc, și echipa de proiect au inspectat lucrările de la UPU.

În prezent, se realizează amenajarea zonei exterioare și ultimele finisaje în interior.

„Am insistat ca lucrările să fie bine făcute, pentru că este o investiție importantă. Partea din curtea spitalului prinsă în proiect va beneficia de un nou strat de asfalt, iar spațiile verzi vor fi regândite, astfel încât noul UPU să aibă și utilitate, dar și să se încadreze bine din punct de vedere al urbanismului”, a declarat Dorin Birta.

Pentru modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe, Consiliul Județean a accesat o finanțare europeană prin POR 2014-2020. Valoarea inițială a proiectului a fost de 8,6 milioane de lei. Ulterior, din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcție, manoperă și combustibil, Consiliul Județean a suplimentat fondurile cu 2,5 milioane de lei.

Modernizarea Unității de Primiri Urgențe presupune extinderea cu o nouă clădire. Aceasta va avea o suprafață de 324,6 metri pătrați și un regim de înălțime P+1. De asemenea, va fi modernizat Corpul A al Unității de Primiri Urgențe, unde se va monta și o copertină de 240,5 metri pătrați. La capitolul dotări se vor achiziționa opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

Exit mobile version