Noi SISTEME TEHNOLOGICE pentru copiat la Evaluare sau la Bacalaureat! SIMULAREA pentru cele doua examene incepe luni, 13 martie!

In ultimii ani, sistemele de copiat la Bacalaureat sau alte tipuri de examene au devenit extrem de sofisticate.

De exemplu, un colier purtat pe sub haina poate fi, de fapt, un microfon foarte performant. Iar castile de pus in ureche nu mai pot fi practic, observate.

Un alt exemplu, un nasture care poate fi o camera video HD cu care se poate transmite „in direct” tot ce se intampla in sala. Sau „ceasul pentru copiat”, ori „cutiuta gsm” pot fi alte variante ingenioase de a trisa la Bacalaureat sau alte tipuri de examinari.

Dupa cum se poate observa vechile metode de copiat, cum ar fi formulele scrise in palma, „servite” cu subiectele deja redactate, miniaturi cu diversele definitii de care aveam nevoie au devenit istorie.

In schimb, elevii in ziua de astazi au la dispozitie tehnologia care a luat in totalitate locul banalelor „copiute”, iar modalitatile sunt extrem de sofisticate. Dar si destul de scumpe.

Exista si site-uri specializate in vanzarea de „produse” pentru copiat. Acolo gasesti tot ce iti trece prin cap. La propriu, caci majoritatea modalitatilor de copiat implica solutii de casti sau camere video.

Casti de copiat la examene, camere video tip nasture, sisteme cu casca japoneza, casti cu raspuns automat, ceas pentru copiat sau ochelari cu bluetooth, acestea sunt doar cateva dintre solutiile de copiat folosite la examene pentru Bacalaureat sau Evaluarea Nationala.

Casca japoneza impreuna cu un sistem Bluetooth este cel mai folosit sistem de copiat. Castile sunt de culoarea pielii, iar Bluetooth-ul este dotat cu microfon ultra sensibil (chiar daca cineva vorbeste normal, la 1~10 metri este auzit direct de cel de acasa). Sistemul are autonomie aproximativ 5~6 ore de functionare continua, iar cel care sopteste poate fi oriunde pe glob. Costa „doar” 200 de lei.

Cutiuta GSM cu microcasca este „apogeul sistemelor de copiat. Dimensiunile mici, cat o cutie de chibrite, favorizeaza ascunderea lui pe corp foarte usor. Practic toata tehnologia unui telefon este comprimata si introdusa in aceasta cutiuta mica. Calitatea sunetului este ireprosabila iar sensibilitatea microfonului este foarte mare, pana la 10m. O caracteristica foarte importanta a acestui gadget o reprezinta functia de raspuns automat, mai precis cand cineva apeleaza numarul SIM-ului aflat in dispozitiv, acesta va raspunde in mod automat, fara sa fiti nevoit sa apasati vreun buton. Toate aceste caracteristici fac din acest dispozitiv unul dintre cele mai bune sisteme de copiat garantand siguranta 100%”. Poate de aceea pretul este ceva mai mare, 400 de lei.

Ceasul de copiat este un sistem cat de poate de simplu: un ceas „inteligent” in care se pot descarca de acasa materiale tip text sau poze. La nevoie, ele se pot consulta in sala de examen. O functie foarte foarte utila este Auto Scroll – derulare automata a paginii. Pentru ca „elevul” sa nu apese pe butoane pentru derularea paginii in timpul examenului, ceasul are o functie de derulare automata cu timp presetat: de la 5 la 120 de secunde. De exemplu daca ati setat 10 secunde si deschideti un fisier text dupa fiecare 10 secunde pagina va cobora automat cateva randuri. Desigur daca se intampal uneori sa ramaneti in urma puteti apasa pe butonul cu sageata sus si pagina urca chiar daca auto scrool este activ, urmand sa coboare din nou automat daca nu mai apasati pe sageata sus intre timp.

Camera video in nasture este cel mai scump mod de a copia, aceasta costand nu mai putin de 2.000 de lei. Ea este, insa, ultima noutate in materie de camere video fara fire pentru copiat. Camera de la cel din sala transmite la un mini releu portabil care are acumulator reincarcabil intern (fara alimentare de la bricheta masinii sau de la laptop), iar acesta mai departe la un telefon mobil sau la o tableta. Apoi prin intermediul castilor fara fire se dicteaza rezultatele.

Sistemele de copiat pentru examene au avansat cu siguranta in ultimii ani. Evident ca NU le recomandam si vi le-am prezentat pentru a sti la ce sa va asteptati. Sau la ce sa fiti atenti intr-o sala de examen.

Cum recunosti pe cineva care copiaza cu aceste instrumente intr-o sala de examen? Vorbeste singur, se „agita” mai mult decat este cazul, isi priveste des ceasul, pixul sau alt instrument de pe masa, tine mana la ureche ori in buzunar si, in general, pare putin stresat si incomodat de situatie.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.