Home Social Proiect privind EVALUAREA PERFORMANTELOR profesionale ale cadrelor medicale din spitale

Proiect privind EVALUAREA PERFORMANTELOR profesionale ale cadrelor medicale din spitale

Ministerul sanatatii intentioneaza sa ia in calcul la salarizare cadrelor medicale si un pachet de criterii privind evaluarea performantelor salariatilor din sistemul sanitar. 

Deocamdata este vorba de un proiect, despre care ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, spune ca ar fi in stadiu avansat de lucru. 
 
Potrivit unor surse, sistemul de evaluare a cadrelor medicale va avean la baza „criterii si proceduri transparente si obiective”.
 
Care vor fi insa aceste criterii, nu se stie inca. Proiectul nu a ajuns inca nici in discutia sindicatelor, insa ministrul sustine ca acest lucru se va intampla cat de curand. 
 
Evaluarea performantelor cadrelor medicale in activitatea profesionala isi va pune amprenta pe salarizarea acestora. Cat de mult va conta aceasta evaluare, o vor explica reprezentantii Ministerului Sanatatii, in curand. 
 
Acestea sunt, deocamdata, doar promisiuni, intentii, care insa trebuie discutate cu reprezentantii sindicali ai cadrelor medicale.
 
Ministerul Sanatatii mai pregateste ”reformarea profesiilor medicale”. Mai exact, este vorba de introducerea posibilitatii de echivalare a studiilor pentru asistentele medicale absolvente de scoala postliceala, introducerea specializarilor pentru asistentele medicale absolvente de studii superioare. 
 
Ministrul Sanatatii vine si cu propunerea reinfiintarii Centrului de formare si perfectionare a cadrelor medicale. In cadrul acestui centru ar urma sa se rezolve problema echivalarii asistentelor medicale, in colaborare cu universitatile.
 

1 COMMENT

  1. asta cu echivalarea e o hotie a niste doctori pensionari care nu au bani.degeaba se fac cursuri postuniversitare pt ca tot munca de asistenta o facem.alea sunt niste hartii in plus.sunt care au aceste cursuri si nu stiu sa prinda o vena.decat cursuri de echivalare mai bine schimburi de experienta in alte spitale mai performante.in strainatate nu te intreaba cate hartii ai la mana.acolo e importanta practica

Comments are closed.

Exit mobile version