Reducerea consumului de sare creste nivelul colesterolului

Reducerea consumului de sare v-ar putea face mai mult rau decat bine, avertizeaza cercetatorii britanici, potrivit carora lipsa sarii poate creste nivelul unor substante nocive pentru inima.

Desi multi specialisti considera ca o dieta bogata in sodiu poate provoca tensiune arteriala ridicata, cercetatori de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o noua ipoteza, potrivit careia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienti cu probleme cardiace.
O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut in vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveala faptul ca un aport redus de sare la dieta zilnica a provocat o crestere 2,5 procente a nivelului colesterolului si o crestere de 7 la suta a nivelului de grasime corporala ce poate cauza cheaguri de sange. De asemenea, s-a constatat ca modificarea dietei a facut ca ficatul sa elibereze o cantitate mai mare de renina si de aldosteron, asociate cu o tensiune arteriala ridicata. O crestere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular, a subliniat cercetatorul-sef, doctorul Niels Graudal, citat de Agerpres. El a recomandat ca, in loc ca oamenii sa reduca sarea, sa renunte la fumat, sa reduca consumul de bauturi alcoolice si sa slabeasca.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.