Home Social REVOLTA unui medic roman, adresata Casei de Asigurari de Sanatate

REVOLTA unui medic roman, adresata Casei de Asigurari de Sanatate

„Hartiile si fotografiile nu sangereaza. Daca pacientul nu e asigurat, stimata Casa de Asigurari, refuz urgenta pentru ca-mi invalidezi tu foaia?”

Sunt cuvintele medicului Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Acesta trage semnalul de alarma ca medicii intampina probleme foarte grave din cauza birocratiei din Romania. Problema asigurarilor pacientilor cu urgente este una acuta. 
 
Florin Chirculescu este membru al Federatiei „Solidaritatea sanitara” din Romania,  sindicat care a cerut cadrelor medicale sa treaca la proteste si manifestatii.
 
Medicul precizeaza in scrisoarea deschisa de pe contul sau de Facebook neregulile si birocratia aberanta din tara noastra privind pacientii asigurati.
 
Iata mesajul integral al medicului de pe reteaua de socializare:
 
Stimata Casa de Asigurari de Sanatate, ai idee in ce hal ma incurci?
Vine urgenta, da? O internez. Dupa aia vii tu, Casa de Asigurari de Sanatate, si-mi umbli in foi. Si gasesti niste neasigurati, care au fost urgente si care, intre timp, au fost tratati. Si-mi imputi cheltuielile, ma ameninti ca trebuie sa platesc eu, medicul curant, pentru ca l-am tratat pe X, sau pe Y, care nu erau asigurati.
Prin urmare, data viitoare cand vine urgenta, normal ca ma uit sa vad: e pacientul asigurat? Și daca vad ca nu e, ce fac, stimata Casa de Asigurari? Refuz urgenta pentru ca-mi invalidezi tu foaia? Daca as face asa, ar veni procurorii peste mine, si pe buna dreptate…
Asadar, stimati angajati ai Casei de Asigurari, ia ridicati nasul din dosare, ia coborati pe pamant, pentru ca „hartiile si fotografiile nu sangereaza”, dupa cum spune o vorba chirurgicala, pe care voi n-aveti de unde s-o stiti, pentru ca operati doar documente. Ia asumati-va raspunderea, public, si spuneti in gura mare ca VOI n-aveti chef sa platiti nu-stiu-cate urgente, caci eu, medic curant, n-am chef sa dau ochi cu procurorii, si nici sa ma fac de ras in fata pacientilor pentru ca voi faceti artificii cu banii lor.
 

Exit mobile version