Home Social Scrisorile in lant si escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile in lant si escrocheriile de tip piramidal

Scrisorile in lant si escrocheriile de tip piramidal promit un castig financiar considerabil in schimbul unui cost relativ mic. Schemele piramidale sunt ilegale si foarte riscante – si va pot costa o groaza de bani.

La ce sa fim atenti!

Intr-o schema piramidala tipica, investitori care nu banuiesc nimic ilegal sunt incurajati sa achite taxe mari de inscriere sau de membru pentru a participa in speculatii ce au ca scop castiguri mari. Singura posibilitate de a va recupera banii este de a convinge alte persoane sa se inscrie si sa plateasca taxele. Oamenii sunt adesea convinsi sa se inscrie in aceste scheme de catre membrii familiei sau prieteni. Insa nu exista nicio garantie ca va veti recupera investitia initiala. Cu toate ca schemele piramidale sunt adesea ingenios mascate, banii sunt obtinuti mai degraba prin recrutarea membrilor decat prin vanzarea unui produs legitim sau prin asigurarea unui serviciu. In mod inevitabil, schemele piramidale dau faliment si veti pierde toti banii.

Fiti precaut, insa nu va descurajati de a cauta cu atentie alte oportunitati de afaceri bazate pe comision. Exista multe oportunitati legitime de marketing multi-nivel in urma carora puteti sa va castigati in mod legal venitul din vanzarea de produse si servicii autentice.

Scrisorile in lant functioneaza intr-o maniera similara – vi se va solicita sa trimiteti o suma mica de bani sau un cadou specific catre toate persoanele enumerate in scrisoare. Pe urma, va treceti numele la sfarsitul listei si trimiteti copii ale scrisorii cat mai multor persoane. In scrisoarea se sustine faptul ca in scurt timp veti primi o suma mare de bani sau un cadou.

In escrocheria cu scrisorile in lant pierdeti bani pe doua cai: in primul rand, trimiteti bani escrocilor care v-au trimis scrisoarea, iar in al doilea rand cheltuiti o groaza de bani pe timbre si fotocopiere.

Retineti
Scrisorile in lant si schemele piramidale va pot fi trimise de catre membrii familiei sau de catre persoane in care aveti incredere – este posibil ca acestia sa nu stie ca respectivele scrisori pot fi ilegale sau ca sunt implicati intr-o escrocherie.

Atentie
Nu va angajati niciodata la nimic in timpul intalnirilor sau seminarilor in care presiunea este mare.

Ganditi-va
Nu luati nicio decizie fara a va documenta in prealabil – cercetati oferta ce v-a fost facuta si solicitati sfatul unei persoane avizate inainte de a lua o decizie.

Cercetati
Cercetati toate oportunitatile de afaceri ce va intereseaza.

Intrebati-va
Daca nu vand un produs sau un serviciu autentic este participarea in aceasta activitate legala?

comunicat, InfoCons

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaste-ti drepturile si exercita-le apeland 021 9615!* (numar de telefon apelabil din orice retea fixa sau mobila cu tarif normal in reteaua Telekom)

Exit mobile version