SIROPURI PENTRU TUSE, preparate in casa

Sistemul imunitar fiind slabit in urma unei raceli sau a unei infectii respiratorii, organismul uman trebuie ajutat siropuri din plante.

Obtinute din plante, prin macerare sau fierbere, siropurile sunt extrem de benefice pentru organism cand lupta impotriva racelii sau a unor infectii respiratorii, cat si in perioada de crestere a rezistentei.

Sirop de ciubotica-cucului

Planta contine substante active cu actiune expectoranta si de fluidizare a secretiilor bronsice, fiind de ajutor in bronsite, dar si in raceli, gratie continutului mare de vitamina C si minerale, precum potasiu si calciu. Siropul se prepara astfel: radacina uscata de ciubotica-cucului se macina fin cu ajutorul unei rasnite de cafea, dupa care se toarna intr-un borcan pana cand se umple o treime, iar restul se completeaza cu miere poliflora. Compozitia se amesteca bine in fiecare zi, timp de 4 saptamani, dupa care poate fi folosit. Siropul obtinut se pastreaza la frigider. Se iau 2 linguri ca atare sau in ceai expectorant, de 2-3 ori pe zi.

Sirop din conuri verzi de brad argintiu

Fiindca abunda in rasina, minerale si principii amare, conurile verzi de brad argintiu, folosite sub forma de sirop, fac parte dintre cele mai eficiente remedii impotriva infectiilor respiratorii. Pentru preparare ai nevoie de un vas de lut in care se pun la macerat conuri de brad, peste care se adauga miere poliflora. Vasul se acopera cu un capac, dupa care se pune la rece timp de 40 de zile. Apoi, conurile de brad se storc bine intr-un tifon, iar siropul obtinut se toarna in sticle inchise la culoare si se depoziteaza intr-un loc racoros. Se iau cate 4 linguri pe zi, timp de 2 luni.

Sirop de patlagina

Patlagina este o planta folosita contra tusei, bronsitei si laringitei, fiindca are proprietati antitusive, expectorante si antibiotice. Pentru preparare unui sirop de patlagina ai nevoie de 50 de grame de planta peste care se toarna o jumatate de litru de apa clocotita. Amestecul se lasa la infuzat 10 minute, dupa care se strecoara. Lichidului obtinut i se adauga aceeasi cantitate de miere poliflora, se amesteca bine, dupa care se depoziteaza in sticle inchise la culoare. La nevoie se iau 2-3 lingurite pe zi, cu 30 de minute inainte de mesele principale.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.