Home Social STRUCTURA ANULUI SCOLAR 2014-2015 – VEZI CAND vor fi VACANTELE si cand...

STRUCTURA ANULUI SCOLAR 2014-2015 – VEZI CAND vor fi VACANTELE si cand EXAMENELE

A fost aprobata structura anului scolar 2014–2015, prin Hotararea Guvernului nr. 185/2013, din care reiese ca elevii vor avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare.

SEMESTRUL  I incepe luni, 15 septembrie 2014 si se incheie vineri, 19 decembrie 2014

In perioada 1-9 noiembrie 2014, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar vor avea vacanta.

VACANTA de IARNA va incepe sambata, 20 decembrie 2014 si se va incheia duminica, 4 ianuarie 2015

Cursuri: luni, 5 ianuarie 2015 – vineri, 30 ianuarie 2015

VACANTA INTERSEMESTRIALA: sambata, 31 ianuarie 2015 – duminica, 8 februarie 2015

SEMESTRUL al II-lea

Cursuri: luni, 9 februarie 2015 – vineri, 10 aprilie 2015

VACANTA de PRIMAVARA: sambata, 11 aprilie 2015 – duminica, 19 aprilie 2015

Cursuri: luni, 20 aprilie 2015 – vineri, 19 iunie 2015

VACANTA de VARA: sambata, 20 iunie 2015 – duminica, 13 septembrie 2015

ZILE LIBERE

In zilele libere prevazute de lege nu se organizeaza cursuri. Unitatile de scolare si inspectoratele scolare vor marca prin manifestari specifice ziua de 5 octombrie – Ziua internationala a educatiei si ziua de 5 iunie – Ziua invatatorului, conform planificărilor existente la nivelul fiecarei unitati de invatamant preuniversitar.

„SCOALA ALTFEL”, organizata in semestrul al doilea

Saptamana 6–10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este dedicata activitatilor extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului numit „Şcoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”. In aceasta saptamana nu se organizeaza cursuri conform orarului obisnuit al unitatii de invatamant, iar programul se va desfasura in conformitate cu un orar special.

In programul „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, elaborat si organizat de fiecare unitate de invatamant, vor fi inclusi toti copiii prescolari/elevii si toate cadrele didactice care nu participa la etapele nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare organizate de MEN in aceeasi perioada.

In vederea elaborarii programului de activitati, in timpul primului semestru, se vor solicita propuneri elevilor, parintilor, precum si reprezentatilor autoritatilor administratiei publice locale/ai comunitatii.

In Structura anului scolar 2014-2015 se mai precizeaza:

CLASELE TERMINALE din invatamantul liceal – anul scolar are 37 de saptamani din care durata cursurilor este de 33 de saptamani, 4 saptamani fiind dedicate desfasurarii examenului national de bacalaureat. Cursurile claselor terminale se incheie pe 29 mai 2015.

CLASELE a VIII-a – anul scolar are 36 de saptamani, din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicatăadesfasurarii evaluarii nationale. Cursurile claselor a VIII-a se incheie pe 12 iunie 2015.

CLASELE INVATAMANTULUI LICEAL -FILIERA TEHNOLOGICA (exceptand clasele terminale) – durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.
CLASELE INVATAMANTULUI PROFESIONAL – durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant în vigoare.

INVATAMANTUL SPECIAL – clasele a IX-a – a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de saptamani, insumand 181 de zile. Stagiile de pregatire practica pentru care au optat absolventii ciclului inferior al liceului, filiera tehnologica, cuprind 720 de ore care se desfasoara in perioada propusa de unitatea de invatamant organizatoare si aprobata de inspectoratul scolar, conform structurii anului scolar, cu respectarea vacantelor. Pentru invatamantul postliceal (scoala postliceala si scoala de maistri), durata cursurilor este cea stabilita prin planurile-cadru de invatamant in vigoare.

MODIFICARI si EXAMENE

In situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba, la cererea conducerii unitatilor de invatamant, modificari ale structurii anului scolar stabilite prin prezentul ordin. Solicitarea de modificare a structurii anului scolar se face dupa consultarea consiliului reprezentativ al parintilor din unitatea/unitatile de invatamant respectiva/respective. Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii unui numar de zile de cursuri cel putin egal cu cel stabilit in mod normal, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele si evaluarile nationale: evaluarea nationala a absolventilor clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat, examenele de certificare a competentelor profesionale, examenele de atestare a competentelor, examenele de absolvire. Calendarul examenelor/evaluarilor nationale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare/atestare a competentelor profesionale/ a competentelor, precum si calendarul admiterii in clasa a IX-a se aproba prin ordine distincte ale ministrului Educatiei Nationale.

Exit mobile version