Home Social Tigari de contrabanda de peste 56.000 de lei confiscate la frontiera de...

Tigari de contrabanda de peste 56.000 de lei confiscate la frontiera de est

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni – I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au confiscat aproximativ 5.000 pachete de tigari si au indisponibilizat doua autoturisme folosite la transportul acestora.

La sfarsitul saptamanii trecute, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile, pe timpul careia au identificat si monitorizat doua autoturisme despre care existau informatii ca sunt folosite pentru transportul tigarilor de contrabanda.
 
Astfel, politistii de frontiera au oprit in trafic, pe DN 28 Iasi – Albita, un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria condus de cetateanul roman Radu C., in varsta de 22 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. 
 
La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, in portbagaj si pe bancheta din spate, patru colete cu tigari, de provenienta Republica Moldova.
 
In scurt timp, in cadrul aceleiasi actiuni, lucratorii nostri au identificat, pe raza localitatii Grozesti, un autoturism marca Skoda Octavia, inmatriculat in judetul Iasi, condus de cetateanul roman Andrei S., in varsta de 23 ani. 
 
La observarea autospecialei Politiei de Frontiera, Andrei S. a intrat cu viteza in curtea imobilului unde isi are domiciliul. Politistii de frontiera au procedat la supravegherea autoturismului identificat in trafic. 
 
In baza mandatului de perchezitie domiciliara  emis de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Raducaneni, lucratorii nostri au efectuat un control asupra autotursimului marca Skoda Octavia, in urma caruia au descoperit sase colete cu tigari.
 
Cei doi barbati au declarat ca au preluat coletele de la doua persoane, una din comuna Raducaneni, cea de a doua din comuna Grozesti, si urmau sa le transporte in municipiul Iasi.
 
In urma inventarierii continutului tuturor coletelor, a rezultat cantitatea de 100.000 tigarete diferite marci, in valoare de 56.441 lei.      
 
Politistii de frontiera au dispus confiscarea tigarilor precum si a celor doua autoturisme in valoare de 44.176 lei, si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda calificata.
 

Exit mobile version